Zanimljivosti

Amorette proslavile peti rođendan!

Amorette proslavile peti rođendan!

Dubrovački djevojački zbor Amorette  s voditeljicom Majom Marušić  održao je svoj slavljenički koncert na kojem su obilježile svoj peti rođendan.
 

Dvadesetak djevojaka i njihova tete Maja besplatni koncert posvetile su svim bivšim članicama zbora koji je prije više od pet godina izrastao iz Dječjeg zbora Umjetničke škole Luke Sorkočevića – „Anđeli“.

Kroz zbor se izmijenilo pedesetak članica. Uvijek prisutno zajedništvo i ljubav prema glazbi rezultiralo je sjajnim nastupima u Gradu, ali i brojnim gostovanjima u Europi i svijetu. Jedan od najdražih nastupa bio im je 2012. u emisiji „Do posljednjeg zbora“, kad su bile jedini zbor s juga Hrvatske.

Djevojke iz zbora zahvaljuju na potpori Gradu Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te svim institucijama i tvrtkama koje su im pomogle da ostvare svoje projekte, a posebno svojim razrednicima, nastavnicima i ravnateljima srednjoškolskih  ustanova  na razumijevanju za njihove probe i nastupe. Trenutno, Djevojački zbor Amorette sudjeluje u vrlo upješnoj predstavi Kazališta Marina Držića „Karamazovi“ koja će biti na programu ponovno početkom prosinca.

Zbor je priredio raznovrstan repertoar – od skladbi starih majstora, hrvatskih skladatelja,do suvremenij obrada evergreena u izvedbi  Maje&Amoretta, te uz gosta pijanistu Alberta Frku.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist