Zanimljivosti

Amorette proslavile peti rođendan!

Dubrovački djevojački zbor Amorette  s voditeljicom Majom Marušić  održao je svoj slavljenički koncert na kojem su obilježile svoj peti rođendan.
 

Dvadesetak djevojaka i njihova tete Maja besplatni koncert posvetile su svim bivšim članicama zbora koji je prije više od pet godina izrastao iz Dječjeg zbora Umjetničke škole Luke Sorkočevića – „Anđeli“.

Kroz zbor se izmijenilo pedesetak članica. Uvijek prisutno zajedništvo i ljubav prema glazbi rezultiralo je sjajnim nastupima u Gradu, ali i brojnim gostovanjima u Europi i svijetu. Jedan od najdražih nastupa bio im je 2012. u emisiji „Do posljednjeg zbora“, kad su bile jedini zbor s juga Hrvatske.

Djevojke iz zbora zahvaljuju na potpori Gradu Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te svim institucijama i tvrtkama koje su im pomogle da ostvare svoje projekte, a posebno svojim razrednicima, nastavnicima i ravnateljima srednjoškolskih  ustanova  na razumijevanju za njihove probe i nastupe. Trenutno, Djevojački zbor Amorette sudjeluje u vrlo upješnoj predstavi Kazališta Marina Držića „Karamazovi“ koja će biti na programu ponovno početkom prosinca.

Zbor je priredio raznovrstan repertoar – od skladbi starih majstora, hrvatskih skladatelja,do suvremenij obrada evergreena u izvedbi  Maje&Amoretta, te uz gosta pijanistu Alberta Frku.

Pročitajte još

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist

ŽELJEZNICOM PO KONAVLIMA Zavirite u fascinantni svijet Pera Šiše

Dulist