Kultura

‘AMOR U KNJIŽNICI’ Imate najljepšu ljubavnu pjesmu? Prijavite se na natječaj

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik su povodom Valentinova raspisale prvi Natječaj za izbor najljepše ljubavne pjesme pod nazivom ‘Amor u knjižnici’ u dvije kategorije: za učenike osnovnih škola od petoga do osmoga razreda te za učenike srednjih škola.

Uz suradnju s nastavnicima i profesorima hrvatskoga jezika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola prosudbeno povjerenstvo će od zaprimljenih radova izabrati tri najljepše ljubavne pjesme u obje kategorije.

Cilj ovoga natjecanja poticanje je i promoviranje literarnog stvaralaštva mladih te stvaranje prigoda u kojima se mogu upoznati s osobama sličnih interesa i s njima podijeliti svoja iskustva.

Rok do kojega dubrovačke škole mogu dostaviti radove je 4. veljače 2019. godine na e-mail adresu: informacijska.sluzba@dkd.hr

Na završnoj svečanosti, uz glazbena intermezza mladih glazbenika, čitat će se najbolja ostvarenja, a pobjednike natjecanja očekuju atraktivne nagrade.

Prosudbeno povjerenstvo za čitanje i ocjenjivanje pjesama čine akademik Luko Paljetak, Tajana Martić, profesorica hrvatskoga jezika i Renata Zlatković, dipl. knjižničarka i književnica.

Program se odvija uz financijsku potporu Grada Dubrovnika. Usput pozivaju na ‘Amor u knjižnici’ na Valentinovo, 14. veljače, u 18 sati u Čitaonicu Narodne knjižnice.

Pročitajte još

Zvijezda dizajna Mirko Ilić: I nakon 40 godina na svojim radovima vidim samo greške

Dulist.hr

‘IZA IGARA’ MARKA ERCEGOVIĆA Svaka fotografija je mali teatar

Dulist.hr

VELIKI INTERES PUBLIKE Dodatna izvedba ‘Balkanskog špijuna’ na 70. Igrama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija