Kultura

‘AMOR U KNJIŽNICI’ Imate najljepšu ljubavnu pjesmu? Prijavite se na natječaj

'AMOR U KNJIŽNICI' Imate najljepšu ljubavnu pjesmu? Prijavite se na natječaj

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik su povodom Valentinova raspisale prvi Natječaj za izbor najljepše ljubavne pjesme pod nazivom ‘Amor u knjižnici’ u dvije kategorije: za učenike osnovnih škola od petoga do osmoga razreda te za učenike srednjih škola.

Uz suradnju s nastavnicima i profesorima hrvatskoga jezika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola prosudbeno povjerenstvo će od zaprimljenih radova izabrati tri najljepše ljubavne pjesme u obje kategorije.

Cilj ovoga natjecanja poticanje je i promoviranje literarnog stvaralaštva mladih te stvaranje prigoda u kojima se mogu upoznati s osobama sličnih interesa i s njima podijeliti svoja iskustva.

Rok do kojega dubrovačke škole mogu dostaviti radove je 4. veljače 2019. godine na e-mail adresu: informacijska.sluzba@dkd.hr

Na završnoj svečanosti, uz glazbena intermezza mladih glazbenika, čitat će se najbolja ostvarenja, a pobjednike natjecanja očekuju atraktivne nagrade.

Prosudbeno povjerenstvo za čitanje i ocjenjivanje pjesama čine akademik Luko Paljetak, Tajana Martić, profesorica hrvatskoga jezika i Renata Zlatković, dipl. knjižničarka i književnica.

Program se odvija uz financijsku potporu Grada Dubrovnika. Usput pozivaju na ‘Amor u knjižnici’ na Valentinovo, 14. veljače, u 18 sati u Čitaonicu Narodne knjižnice.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist