Natrag
25.4.2019 16:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

Američki veleposlanik Robert Kohorst u posjeti RIT Croatia

23.2.2018 @ 10:29 Dulist Aktualno
7;7

Podijelite:

Dubrovački kampus RIT Croatia imao je čast ugostiti gospodina Roberta Kohorsta, novoimenovanog veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

Veleposlanik Kohorst preuzeo je ovu važnu dužnost 10. siječnja 2018. te mu je ovo prvi posjet Dubrovniku u funkciji veleposlanika.

Prilikom svog posjeta kampusu američkog koledža, veleposlanik se susreo sa predsjednikom i dekanom RIT Croatia, gospodinom Don Hudspethom, koji ga je upoznao sa detaljima dugogodišnjeg uspješnog rada i razvoja ove visokoškolske institucije. Veleposlanik Kohorst također je odvojio vremena posjetiti studente na predavanju iz predmeta Poduzetništvo uslužnih djelatnosti u globalnoj ekonomiji. Sa studentima je razgovarao o vlastitom poslovnom razvoju i iskustvima u području poduzetništva. Veleposlanik Kohorst istaknuo je kako je za uspjeh u poslovanju važno imati hrabrosti poduzimati rizične poteze te prihvatiti i poraze kao osnovni dio razvojnog puta iz kojih se uvijek može naučiti nešto korisno za buduće poslovne odabire. Svoju prezentaciju zaključio je porukom kako je iznimno važno odrediti prioritete u životu i prilagoditi se ostvarivanju prioriteta, ali kako je potrebno i reevaluirati prioritete u različitim razdobljima života jer se isti mijenjaju paralelno sa sazrijevanjem.

Veleposlanik Kohorst je bio predsjednik i osnivač društva Everest Properties u Pasadeni, Kalifornija od 1991. godine i istaknut je američki poduzetnik s iskustvom na području prava, nekretnina i financija. Osim stručnosti u poslovanju nekretninama, g. Kohorst poznat je po svojim poduzetničkim sposobnostima, vještinama upravljanja i velikom iskustvu na području financija. Znatan je doprinos dao i mnogim javnim službama i obrazovanju kao direktor i bivši predsjednik Organizacije mladih predsjednika (Young Presidents’ Organization, San Gabriel Valley Chapter), član sveučilišnog vijeća Sveučilišta Loyola Marymount u Los Angelesu, Kalifornija, član školskog vijeća La Salle High School u Pasadeni, Kalifornija te kao direktor i bivši predsjednik.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana