Županija

Američki veleposlanik Merten posjetio Gospodarsku komoru

Veleposlanik SAD-a Kenneth Merten sa suradnicima posjetio je HGK – ŽK Dubrovnik.

Razgovaralo se o gospodarskom stanju Dubrovačko-neretvanske županije, te o potencijalnim mogućnostima razvoja. Projekti, kao što su Pelješki most, brza cesta Zračna luka – Grad su nužni infrastrukturni projekti koji bi riješili izoliranost i udaljenost destinacije. Naglašena je potreba razvitka i ostalih grana gospodarstva kako ne bismo i dalje “upadali” u monokulturni razvoj baziran na turizmu.

Veleposlanik Merten izrazio je zadovoljstvo porastom učešća američkih turista, a također prenio interes američkih investitora za ulaganja u Dubrovačko-neretvansku županiju.

Razgovaralo se i o energetskom stanju Županije, te o istraživanju nafte i plina u Jadranu. U tom smislu izrazila se potreba transparentnosti i dobre komunikacije investitora i ostalih dionika, kao što su lokalni i nacionalni donosioci odluka, kao i sveukupna javnost.

Pročitajte još

Županija spremna pomoći u promociji naših vina u SAD-u

Dulist

TERENSKA NASTAVA U ‘GRADU HEROJU’ Cavtajski osmaši posjetili Vukovar

Dulist

76. OBLJETNICA GENOCIDA Dubrovačko-neretvanski domobrani na spomen pohodu u Zrinu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija