Grad

Ambulante u Gradu i na Koločepu nastavljaju s radom

Povjerenik Vlade RH za Grad Dubrovnik Niko Pavlović potpisao je ugovore o sufinanciranju ambulante u povijesnoj gradskoj jezgri i ambulante na Koločepu za prvo tromjesečje ove godine, kako se ne bi ugrozila zdravstvena zaštita naših sugrađana na tim područjima.

Ugovori se temelje na zakonskim i podzakonskim propisima koji reguliraju ovu oblast te na činjenici da je Grad Dubrovnik financirao navedene usluge u gradskom proračunu za 2014. Stoga su se za ovu namjenu osigurala sredstva u Odluci o privremenom financiranju Grada Dubrovnika za 2015. godinu u visini od 180.000 kuna.

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na 4. sjednici, održanoj 30. studenoga 2013., usvojilo je Socijalni program Grada Dubrovnika. U poglavlju 3. Zdravlje i Zdravstvena skrb navedena je i mjera sufinanciranja zdravstvene zaštite na otoku Koločepu, u kojoj se navodi nužna potreba za stalnim liječničkim timom koji bi pružao stalnu i potpunu liječničku uslugu stanovništvu otoka Koločepa. Tripartitnim Ugovorom o poslovnoj suradnji za 2014. između Doma Zdravlja Dubrovnik, Grada Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanske županije regulirane su međusobne obveze i prava te način financiranja pružanja liječničke usluge za stanovnike otoka Koločepa. Sredstva za ostvarenje Ugovora bila su osigurana u Proračunu Grada Dubrovnika za 2014. godinu i iznosila su 325.000 kuna.

Kao posebna mjera Socijalnog programa navodi se i mjera uređenja, opremanja i financiranja rada Ambulante u povijesnoj gradskoj jezgri. Grad Dubrovnik ustupio je bez naknade prostor za ambulantu u povijesnoj gradskoj jezgri (Androvićeva 3), pri čemu je financirao radove za uređenje prostora ambulante u vrijednosti milijun i sto tisuća kuna, nabavu opreme i namještaja u vrijednosti od 72 tisuće kuna, te izradu atesta i certificiranja utjecaja buke na prostor ambulante u vrijednosti od tisuću kuna.

Između Grada Dubrovnika i Doma Zdravlja Dubrovnik potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji, a sredstva za izvršenje obveza Grada Dubrovnika propisanih Ugovorom bila su osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika za 2014. u iznosu od 166.000 kuna.

Pročitajte još

Postavljena nova javna rasvjeta na dijelu Šetališta kralja Zvonimira

Dulist

FRANKOVIĆ IMA RECEPT Uklonit će se svi bankomati koji ne budu imali odobrenje konzervatora

Dulist

IGOR LEGAZ APELIRA ‘Prve skalice’ na kupalištu Gjivović nisu sigurne za izlazak iz mora

Dulist