DuList IN

AMALI NA SCENI 2018 ‘Tri praščića’ opet u gradu!

AMALI NA SCENI 2018 'Tri praščića' opet u gradu!

Jedna od najdugovječnijih i najizvođenijih predstava Kazališta lutaka Zadar ‘Tri praščića’ ovu subotu 12.svibnja gostuje u Dubrovniku, u dvorani hotela Rixos Libertas u 11 i 17 sati, kao dio programa ‘Amali na sceni 2018’.

-Predstava jako dugo igra kod nas jer publika je voli. Mnoge generacije glumaca su se izmjenjivale i nasljeđivale uloge i vjerujte mi, još je uvijek rado igramo i mislim da će mali Dubrovčani zaista biti oduševljeni. Ja sam naslijedila svoju ulogu 1987., kada sam se priključila ansamblu i još je igram – kaže Gabrijela Meštrović Maštruko, glumica KLZ ističući kako se radi o predstavi s poukom koja je aktualna i u današnjem društvu.

-U predstavi ima puno plesa i pjesme, a zamišljena je kao mali mjuzikl. Paravanska je, lutke su ginjoli, u njoj ima pčelica, vjeverica, mrava; vrlo je živopisna, a pjesmice su pamtljive. Djeca reagiraju na smiješne situacije, pogotovo kada su praščići nestašni i kad jedni druge zadirkivaju, a naravno reagiraju i na vuka kada se on pojavi. Međutim, vuk se kroz predstavu mijenja. Kad je kod djeteta veliki strah, onda vuk naraste, a kada je izgledno da će praščići nadmudriti vuka, onda vuk postaje mali. Redateljica je na taj način zgodno dimenzionirala odnose straha i veličine lutki koje dodatno djeci pojašnjavaju kako se svaka opasnost i svaki problem može riješiti ako smo složni, ako smo prijatelji i ako se za sve što želimo potrudimo – zaključuje Meštrović Maštruko pozivajući i odrasle da pogledaju predstavu.

Redateljica predstave’Tri praščića’ je Milena Dundov, scenografiju i lutke zamislio je Mojmir Mihatov, a glazbu potpisuje Davor Grzunov.

Podsjetimo, program ‘Amali na sceni 2018’ nastavak je projekta obogaćivanja kazališne scene za najmlađe u Dubrovniku, u okviru kojeg će biti izvedeno ukupno šest predstava za djecu. Predstava ‘Tri praščića’ Kazališta lutaka Zadar, zadnja je predstava prije ljetne pauze.

Pročitajte još

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist