DuList IN

AMALI NA SCENI 2018. Predstava ‘Deveta ovčica’ stiže u Dubrovnik

AMALI NA SCENI 2018. Predstava 'Deveta ovčica' stiže u Dubrovnik

Predstava ‘Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića’ iz Osijeka ‘Deveta ovčica’ zaključit će ovogodišnji program ‘Amali na sceni 2018’ gostovanjem u dvorani hotela Rixos Libertas, u nedjelju 2. prosinca s početkom u 11 i 17 sati.

Nakon što su u ožujku oduševili dubrovačku publiku predstavom ‘Ružno pače’ osječko Dječje kazalište vraća se u grad s jednom od najnagrađivanijih domaćih predstava uopće. ‘Deveta ovčica’ u režiji Ljudmile Fedorove nastala je prema priči Silvije Šesto, a premijerno je izvedena u veljači 2014. godine.

-S ponosom se vraćamo u Dubrovnik upravo s našom najnagrađivanijom predstavom. Gostovali smo na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a gdje god smo se pojavili osvojili smo glavne nagrade. ‘Deveta ovčica’ namijenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta, ali naravno mogu je pogledati oni mlađi i odrasli. To je priča o dječaku Ivici koji kreće u školu, ali se boji jer misli da za razliku od svojih vršnjaka, ne zna brojati. Simbol je straha od nepoznatog s kojim se možemo poistovjetiti i mi odrasli. Predstava je posebno zanimljiva jer na zabavan i duhovit način govori o suočavanju sa svojim strahovima – kaže Ivica Lučić, ravnatelj kazališta i glumac koji u predstavi animira upravo devetu ovčicu koja u dječakovoj brojalici pred san, za razliku od drugih, zapinje o ogradu.

Lutkarsku ekipu ‘Devete ovčice’ uz Ivicu Lučića čine Edi Ćelić, Lidija Kraljić i Inga Šarić. Scenu i kostime osmislila je Natalia Burnos, a autor glazbe je Tomislav Pehar.

-Predstava je bila stvarana za predškolski uzrast s temom suočavanja sa strahom prvog dana u školi, ali s vremenom smo dobili zanimljive reakcije i od odraslih koji u odnosu na djecu pojedine šale shvaćaju na drugoj razini. Smatram da ‘Deveta ovčica’ već sada ima status antologijskih predstava hrvatskog lutkarstva i neponištivu kvalitetu. Dok god budemo održavali igru na razini, nikada neće prestati biti aktualna. Ja sam zaista ponosan što ovu ulogu imam u svom životopisu- kaže glumac i asistent redateljice Edi Ćelić, iza kojeg su nagrade za lutkarsku ulogu dječaka Ivice.

– Glumcima neopisivo mnogo znači puna dvorana, stvori se pozitivna energija. Hranimo se reakcijama publike i tada dajemo više od očekivanog – ističe Ćelić pozivajući publiku iz Dubrovnika i okolice da dođu uživati u ovoj kratkoj, poučnoj i zabavnoj predstavi.

Ulaznice su u prodaji online na Ulaznice.hr te u hotelu Rixos Libertas i poslovnici Elite Travela. Cijena ulaznice je 40 kuna, a na dan izvedbe 60 kuna.

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist