Sport

‘Aljošini indijanci’ u novom pohodu na zlato

Zlatna generacija mladih Jugaša rođenih 2000. godine, poznatiji kao 'Aljošini indijanci', ostvarila je prvu pobjedu na završnom turniru Prvenstva Hrvatske za uzrast mlađih kadeta, koji se igra u Splitu.

U prvom kolu razigravanja po skupinama Jug je pobjedio riječko Primorje EB s 12:6, po četvrtinama 5:1, 3:3, 1:0 i 3:2. Nova je ovo pobjeda generacije koja još uvijek nije zabilježila nijedan jedini poraz!

Najbolji strijelac bio je Filip Kržić s 3 gola, dok su po 2 dodali Neven Dadić, Petar Pejić i Ivo Brailo. Jednom su bili precizni Kristijan Čulina, Maroje Vidosavljević Vučić i Miho Lončarić.

U petak, 5. travnja Jug ima dvostruki program. Najprije u 9 sati igraju s Mladosti, a potom popodne sa splitskim POŠK-om. U drugoj skupini nalaze se Mornar BS, splitski Jadran, Šibenik i Medveščak. Polufinala su na rasporedu u subotu popodne, dok se finalne utakmice igraju u nedjelju.

Podsjetimo, 'Aljošini indijanci' prošle su godine na završnici u Rijeci uvjerljivo odnijeli pehar pobjednika, nakon što su naredali sedam pobjeda u nizu (u finalu razbili Primorje 7:2, ukupna gol razlika na turniru 70:18!).

Pročitajte još

Atletičar Andro Perkić brončani na prvenstvu u Splitu

Dulist

PLIVATON U SPLITU Jugaš Lukša Pavić isplivao do bronce

Dulist

DUBROVNIK KUP Drugi dan turnira obilježili penali i žuti kartoni

Dulist