DuList IN

ALGEBRINI PROBNI ISPITI Učenici odlučili provjeriti znanje prije državne mature

ALGEBRINI PROBNI ISPITI Učenici odlučili provjeriti znanje prije državne mature

Otvoreno učilište Algebra organiziralo je ovu subotu u Preparandiji probne ispite koji su poslužili maturantima za provjeru njihovog trenutnog znanja.

Testiranje se provelo u deset gradova Hrvatske, a ukupno gledajući – prošle godine pristupilo im je više od 1500 maturanata, dok se pak ove prijavilo njih više od 4 tisuće. Ukupni broj ispita bio je 11 tisuća, a oni su bili iz područja matematike, hrvatskog i engleskog jezika.

Probni ispit piše se po svim pravilima mature, osim što je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka. To bi ukratko značilo da su maturanti koji su se odlučili a provjeru znanja doživjeli upravo ono što će ih dočekati nekoliko mjeseci kasnije i upravo je to razlog zašto Otvoreno učilište Algebra organizira ovaj događaj.

Mnogi su maturanti prošle godine iskoristili ovu priliku kako bi se bolje pripremili za važan ispit u svome životu, a kakva je situacija ove godine, kazala je za DuList Petrunjela Selak iz Algebre.

– Oko 120 maturanata prijavilo se ove godine samo u Dubrovniku, a na nacionalnoj razini brojka je 4 tisuće po deset gradova. Radi se o svojevrsnom uvodu za ono što ih čeka kroz određeno vrijeme, a ispiti nisu identični onima na maturi, već jako slični. Zapravo je probna matura uvid kako bi se saznala pravila na državnoj maturi, što ih očekuje te naravno, koliko znanja imaju i koliko se trebaju dodatno pripremiti, ako trebaju – kazala je Selak.

-Nažalost, ove godine je slabiji odaziv s obzirom na prošlu, ali smo tek prošle godine općenito krenuli s pripremama za državnu maturu. Manje je ljudi, moguće zbog vremenskih neprilika, no očekujemo ih još više – zaključila je Selak.

Neki su maturanti prijavili samo jedan predmet, neki više, mnoštvo njih čak i različite razine, stoga je, ukupno gledajući, probna državna matura trajala nekoliko sati.

 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist