DuList IN

‘ALEX’ Mladi filmaši iz Muškog učeničkog doma na Domijadi osvojili prvo mjesto

'ALEX' Mladi filmaši iz Muškog učeničkog doma na Domijadi osvojili prvo mjesto

Učenici Muškog učeničkog doma Dubrovnik osvojili su prvo mjesto na 44. državnoj Domijadi – smotri i natjecanju u sportskom i kulturnom stvaralaštvu učeničkih domova.

Dubrovački učenici na Domijadi, koja se održala proteklog vikenda u Rovinju, su nastupili u kategoriji filmskog stvaralaštva. Time su nastavili niz uspješnih nastupa i osvojenih nagrada kako na domijadama tako i na domaćim, ali i inozemnim festivalima filmskog stvaralaštva djece i mladih. Ove godine produkcija filmske grupe pod vodstvom odgajatelja Mira Bronzića snimila je dokumentarni film ‘Alex’ za kojeg kažu da nakon domijada očekuju i plasman na nekoliko filmskih festivala.

Evo što je o samom filmu napisao filmski kritičar Boško Picuala inače u ovom slučaju i član stručnog žirija zadužen za filmsko stvaralaštvo na domijadama:
‘Uspjelu filmsku temu i – protagonista najčešće ne treba tražiti daleko niti je zazavršni rezultat potrebno osmišljavati složene specijalne efekte. U slučaju dobroga dokumentarnog filma najsloženije je naći osobu ili događaj koji svojom posebnošću od prvog kadra svjedoče o filmičnosti priče. Upravo je to pošlo za rukom i – kamerom mladim filmašima iz Učeničkog doma Dubrovnik koji su u svom kolegi čiji je nadimak naslov filma, pronašli sjajnog protagonista ove izvrsno ispričane dokumentarne priče. Alex je po mnogo čemu drukčiji i istodobno izvanredan pojedinac, mladić, glazbenik, došljak u drugu državu i grad te osoba kojoj bolest nije prepreka u ostvarenju snova. To potvrđuju svi sugovornici u filmu pri čemu o Alexu doznamo sve a da on ne progovori ni riječi. Film je odlično koncipiran, snimljen te efektan u dinamici pripovijedanja.’

 

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović