Aktualno

Alessandro Baricco osvojio festivalsku publiku

Literarna večer Alessandra Baricca, koja se u ležernom ozračju pretvorila u razgovor i druženje s festivalskom publikom, održala se sinoć,  u atriju palače Sponza.

Alessandro Baricco pisac je, esejist, pijanist, glazbeni kritičar, televizijski voditelj, scenarist, kazališni i filmski redatelj i najpoznatiji suvremeni talijanski pisac, ujedno i jedan od najpoznatijih europskih pisaca. Njegova djela prevođena su na tridesetak svjetskih jezika. Dobitnik je šest europskih nagrada. Njegovo gostovanje na 65. Igrama ujedno je i njegovo premijerno hrvatsko pojavljivanje.

Tijekom sinoćnje večeri u atriju palače Sponza, Baricco je govorio o svom djelu „Next“ za koji sam autor kaže da je jako vezan jer je s njim prekinuo dvogodišnju stanku od pisanja tijekom koje je mislio da više nikad neće pisati, a koje se bavi temom globalizacije; zatim o svom djelu „Ilijada“, o događanjima iz kojih je crpio inspiraciju za pisanje „Svile“, o svojoj školi „Holden“ za koju autor kaže da je osnovana za sve Holdene Caulfielde ovoga svijeta i o drugim temema koje je otvarala publika, vidno zainteresirana za život i djelovanje ovog slavnog pisca.

Alessandro Baricco prvi je pisac koji se kroz program „Pisci na Igrama“ predstavlja festivalskoj publici u ovoj sezoni. Premijernoj izvedbi „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“ nastalih u suradnji Igra s Hrvatskim društvom pisaca, HNK Varaždin, Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu i Veleposlanstvom Italije u Zagrebu, održanoj 29. srpnja, nazočio je i sam autor, što je bio prvi put da je Baricco pogledao neko od uprizorenja svog romana „Ocean more“, iako je to djelo mnogo puta postavljeno na scene diljem svijeta.

Pročitajte još

UGOSTITELJI VLADI ‘Pred kolapsom smo, hitno morate odobriti kvotu za dodatnih 5000 radnika’

Dulist

JESMO LI SPREMNI ZA EURO? Vujčić: ‘Hrvatski sustav banaka je iznad prosjeka eurozone’

Dulist.hr

PROVJERILI SMO Dubrovnik ima više od 27 tisuća vozila

Andrea Falkoni Račić