Natrag
18.4.2019 14:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Alessandro Baricco osvojio festivalsku publiku

1.8.2014 @ 14:30 Dulist Aktualno
4;4

Podijelite:

Literarna večer Alessandra Baricca, koja se u ležernom ozračju pretvorila u razgovor i druženje s festivalskom publikom, održala se sinoć,  u atriju palače Sponza.

Alessandro Baricco pisac je, esejist, pijanist, glazbeni kritičar, televizijski voditelj, scenarist, kazališni i filmski redatelj i najpoznatiji suvremeni talijanski pisac, ujedno i jedan od najpoznatijih europskih pisaca. Njegova djela prevođena su na tridesetak svjetskih jezika. Dobitnik je šest europskih nagrada. Njegovo gostovanje na 65. Igrama ujedno je i njegovo premijerno hrvatsko pojavljivanje.

Tijekom sinoćnje večeri u atriju palače Sponza, Baricco je govorio o svom djelu „Next“ za koji sam autor kaže da je jako vezan jer je s njim prekinuo dvogodišnju stanku od pisanja tijekom koje je mislio da više nikad neće pisati, a koje se bavi temom globalizacije; zatim o svom djelu „Ilijada“, o događanjima iz kojih je crpio inspiraciju za pisanje „Svile“, o svojoj školi „Holden“ za koju autor kaže da je osnovana za sve Holdene Caulfielde ovoga svijeta i o drugim temema koje je otvarala publika, vidno zainteresirana za život i djelovanje ovog slavnog pisca.

Alessandro Baricco prvi je pisac koji se kroz program „Pisci na Igrama“ predstavlja festivalskoj publici u ovoj sezoni. Premijernoj izvedbi „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“ nastalih u suradnji Igra s Hrvatskim društvom pisaca, HNK Varaždin, Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu i Veleposlanstvom Italije u Zagrebu, održanoj 29. srpnja, nazočio je i sam autor, što je bio prvi put da je Baricco pogledao neko od uprizorenja svog romana „Ocean more“, iako je to djelo mnogo puta postavljeno na scene diljem svijeta.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana