Sport

ALEN BOŠKOVIĆ „Fali nam sponzora, novaca i infrastrukture“

ALEN BOŠKOVIĆ „Fali nam sponzora, novaca i infrastrukture“

Alen Bošković izabran je u novi četverogodišnji mandat glavnog tajnika Dubrovačkog saveza športova.

Podsjetimo, Bošković je 2010. godine izabran za vršitelja dužnosti, potom od 2011. do 2015. godine odradio prvi mandat, a sad ga je Izvršni odbor Dubrovačkog saveza športova izabrao u novi mandat na natječaju u kojem Bošković nije imao drugih protukandidata. S njim smo stoga razgovarali o trenutnom stanju u dubrovačkom sportu, infrastrukturi, novcu i sponzorima kojih nema te njegovom viđenju budućnosti sporta u Gradu.

Izabrani ste na novi, četverogodišnji mandat na dužnosti koju obavljate posljednjih pet godina. Vaš osvrt na izbor?
Drago mi je što sam ostao raditi u sportskoj djelatnosti i što imam priliku raditi u sportu kako bih upoznao sve ostale sportove koji nisu bili dio mog života kroz moju sportsku karijeru. Samim tim što radim u Savezu športova shvatio sam puno toga što sport ima i može dati na lokalnoj razini, s ozbirom da je riječ o lokalnoj sportskoj zajednici. Zahvaljujem se članovima Izvršnog odbora DSŠ i svima onima koji su mi u proteklom mandatu olakšali posao, s obzirom da je riječ o ljudima koji su dugo godina već radili i rade u sportskim klubovima u različitim sportskim granama. Prošlo je dovoljno vremena da sam neke stvari mogao naučiti, ali i ispred mene ima još jako puno toga. Posebno kako poboljšati postojeće stanje u dubrovačkom sportu, odnosno kako pomoći klubovima u svakodnevnom radu s obzirom da imaju jako puno tekućih i dnevnih poslova. Kako se, kao i svaki posao, i moj može raditi još bolje, nadam se da ću u sljedećem razdoblju poboljšati nedostatke koji su bili i ukoliko su bili uočeni u dosadašnjem radu.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjom suradnjom s predsjednikom DSŠ Marom Kapovićem?
S obzirom da je riječ o čovjeku koji je jako dugo upućen u sport i kao sportaš i kao sportski djelatnik, a koji tijekom proteklih godina poprilično svog vremena svakodnevno provodi u sportu, imamo jako dobru komunikaciju i poslovni odnos. Vrlo dobro se nadopunjujemo i razumijemo. Riječ je o izuzetno kvalitetnoj osobi, predsjedniku koji razumije kako treba komunicirati sa sportom i sportašima, ali i s lokalnom politikom.

 

Koji su najveći problemi dubrovačkog sporta, hoće li politika konačno financijski pomoći sportaše, zašto klubovi nemaju velikih lokalnih sponzora te kakva je njegova vizija dubrovačkog sporta za nekoliko godina čitajte u novom broju DuLista koji je od prošle srijede u prodaji.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist