Zanimljivosti

ALEMKA, VILI, KRUNO I DAVOR SU NJEGOVI SUPERJUNACI Dječak Šimun nacrtao krizni stožer, Beroš ga nazvao!

ALEMKA, VILI, KRUNO I DAVOR SU NJEGOVI SUPERJUNACI Dječak Šimun nacrtao krizni stožer, Beroš ga nazvao!

Alemka, Davor, Kruno i Vili – imena su superjunaka koje je nacrtao osmogodišnji dječak Šimun iz Nuštra. Ali, nije riječ o tek običnom dječjem crtežu, već onom na kojem je maleni Šimun nacrtao svoje superjunake – članove Nacionalnog stožera civilne zaštite ministre Vilija Beroša i Davora Božinovića, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemku Markotić i ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka.

Dječak je odmah osvojio srca Stožera pa mu je na Twitteru odgovorio ministar Božinović podijelivši njegov crtež.

-Napravit ćemo sve da našoj djeci vratimo djetinjstvo. Šimune hvala na podršci, zbog vas se nikada nećemo umoriti – odgovorio mu je ministar Božinović, a Vili Beroš otišao je i korak dalje te je dječaka nazvao na telefon, a prvo ga je pitao za koga navija, a onda i pohvalio što zna da se mora čuvati koronavirusa.

-Bravo, bitno je da ti znaš da je taj virus opasan i da mi radimo sve da pobijedimo taj virus i da ga više ne bude. A, znaš da si ti za mene superheroj. Čuvaj svoje starije i roditelje i upozoravaj ih da moraju držati razmak, da moraju prati ruke i da se moraju ponašati kako im mi dajemo preporuke. Bravo, Šimune. Zahvaljujem ti na lijepoj slici i puno te pozdravljam – rekao je dječaku ministar Beroš, a telefonski razgovor između dječaka i ministra možete pogledati na Dnevnik.hr.

Foto: Twitter/Davor Božinović

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist