Koronavirus u Hrvatskoj

ALEMKA MARKOTIĆ O SUMAMEDU Promišljanja o pozitivnom utjecaju na koronavirus nemaju znanstvenu potvrdu

ALEMKA MARKOTIĆ O SUMAMEDU Promišljanja o pozitivnom utjecaju na koronavirus nemaju znanstvenu potvrdu

Ravnateljica Klinike ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić nada se da će početi ‘pozitivno natjecanje’ da se vidi ‘koji se gradovi najbolje pridržavaju mjera’. Istaknula je to u Dnevniku HRT-a, dodatno osudivši ‘korona partyje’.
– Pravimo privatne kafiće po kućama što ugrožava nas i sve oko nas. Apeliram da se malo strpimo, a kava se može ‘popiti’ i preko interneta i telefona. Nemojte se skupljati u zatvorenim prostorima. Držite se mjera da brojke postanu kontrolirane – rekla je među ostalim i komentirala napise o Sumamedu.
-Sumamed je naš lijek koji je proizvod hrvatske pameti i truda. Izvrstan je lijek koji osim što djeluje na bakterije i imunološki sustav, može ga i modulirati. To je dodatna kvalitetna. Pojavljuju se priče da bi mogao pozitivno utjecati, no to su neka promišljanja koja nemaju zasad stručnu i znanstvenu potvrdu. On može djelovati protuupalno, ali zasigurno će oko ovoga biti dodatnih istraživanja – rekla je i dodala:
-Brojni znanstvenici nude svoju pomoć na razne načine. Centri izvrsnosti su se pokrenuli, vrlo brzo će se hrvatski znanstvenici uključiti u svjetska istraživanja, što je dobro za rješavanje ove bolesti, ali i za hrvatsku znanost – naglasila je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist