Koronavirus u Hrvatskoj

ALEMKA MARKOTIĆ Možemo biti zadovoljni omjerom oporavljenih i novozaraženih

Ravnateljica Infektivne klinike dr. Fran Mihaljević komentirala je omjer broja oporavljeni i novo oboljelih u Hrvatskoj. Rekla je kako je to dosta dobar omjer.
-Nisu prošla ni puna dva mjeseca da su se počeli javljati prvi bolesnici, jedno vrijeme smo imali manji broj bolesnika tako da će ovaj broj oporavljenih rasti. Većinom je bila riječ o blaže do srednje teškim oblicima bolesti. No, imamo i strože kriterije tako da kasnije označavamo bolesnike kao oporavljene te bismo možda prema nekim drugim zemljama mogli imati i veći postotak. Možemo biti zadovoljni – rekla je Markotić.
Inače, oporavljenih je u posljednja 24 sata 283, a njihova ukupna brojka je 400.
Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je s austrijskim kolegom komparirao brojeve te da su naši kriteriji nešto striktniji.
-Tek u zadnjih nekoliko dana imamo značaniji broj oporavljenih, struka je zauzela oprezan i pozitivan stav tako da budemo sigurni da je netko oporavljen. Očekujemo daljnji rast broja oporavljenih i kod nas – rekao je ministar.

Pročitajte još

U županiji drugi dan zaredom bez novih slučajeva zaraze

Dulist

KRUNOSLAV CAPAK ‘Virus cirkulira, ali ne bih rekao da situacija izmiče kontroli’

Dulist

NOVE MJERE Od ponedjeljka bez maske ne možete u butigu, u posjet pacijentima…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija