Kultura

‘Aleksi’ Barbare Vekarić na 21. Motovunskom filmskom festivalu

'Aleksi' Barbare Vekarić na 21. Motovunskom filmskom festivalu

‘Aleksi’, debitantski dugometražni film dubrovačke redateljice Barbare Vekarić, bit će prikazan na ovogodišnjem, 21. izdanju Motovunskog filmskog festivala.

Ovaj film obojen mediteranskim bojama uklapa se u ovogodišnju temu koja kroz program’ Berlin – zemlja partner’ propituje tajnu privlačnosti toga grada mladim generacijama.

Aleksi želi u Berlin, premda zapravo ne zna što bi sa životom, i te dileme i nesigurnosti pretvaraju je u generacijsku junakinju naraštaja od 20 i nešto. Jer Aleksi ne mora nikamo ‘trbuhom za kruhom’ – ona ima veliku kuću, bogate roditelje i vinariju, ali ipak smatra da bi ispunjen život trebala tražiti negdje drugdje. U međuvremenu, ulazi u vezu s tri posve različita muškarca, pretvarajući tako život, bez ikakve stvarne potrebe, u teško rješivu zavrzlamu.

Snimljen u sunčanim pejsažima Orebića, uz jaku glumačku postavu (doajeni Neda Arnerić i Aljoša Vučković te Goran Marković kojeg s Tihanom Lazović, nakon Zvizdana, i u ovom filmu veže posebna kemija), ovo je film koji o ozbiljnim problemima generacije progovara na vedar, lepršav način, uz humor, glazbu i fotografiju žarkih boja. O posebnosti filma u kontekstu hrvatske kinematografije govori i činjenica da se rat ne spominje niti jednom.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist