HrvatskaPolitika

Aleksandra Kolarić isključena iz SDP-a

Aleksandra Kolarić isključena iz SDP-a

Aleksandra Kolarić, bivša kandidatkinja za dopredsjednicu zagrebačkog SDP-a i prva žena Hrvatske udruge za odnose s javnošću, odlukom Glavnog odbora SDP-a isključena je iz te stranke.

Njoj nije bilo dozvoljeno nazočiti sjednici i održati govor, iako je i službeno to zatražila od predsjednika Glavnog odbora Josipa Leka, kao i od svih članova tog tijela.
– Glavni odbor SDP-a potvrdio je odluku Predsjedništva Stranke o isključenju Aleksandre Kolarić iz SDP-a – izvijestili su danas kratko iz SDP-a.

Odluka, pak, nije bila jednoglasna. Protiv izbacivanja Kolarić iz stranke glasalo je 11 SDP-ovaca iz Istre i Zagreba. Za je bilo 64 članova glavnog odbora, dok ih se 28 uopće nije pojavilo na sjednici!

– Žao mi je što se ovo dogodilo. Ne zamjeram nikome ništa osobno. Nedemokratičnost izbacivanja zbog verbalnog delikta jasan je pokazatelj da sam bila u pravu. SDP se mora dubinski mijenjati. Ta promjena može početi ranije ili kasnije, ali neće je biti moguće izbjeći. Predsjednik stranke koji sije strah ne može biti uspješan politički lider. Vrijeme će pokazati je li ova odluka naštetila reputaciji stranke i hoće li mnogi koji su danas digli ruku iz straha poput Čobankovića zažaliti što su to učinili – izjavila je Kolarić za Index.hr.

U obranu Aleksandre Kolarić ustao je Davor Bernardić, koji je članovima stranke poručio kako bi različitost stavova trebalo biti bogatstvo, a ne slabost SDP-a. Članovi SDP-a, smatra Bernardić, morali bi imati pravo na slobodno iznošenje svojih političkih stavova.

Zbog pokušaja obrane Aleksandre Kolarić, Bernardića je na zub uzeo šef SDP-a Zoran Milanović. U svom govoru Milanović je Bernardića okarakterizirao kao karijerista koji se u SDP učlanio s 18 godina, a zamjerio mu je i suradnju s Milanom Bandićem.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist