Crna kronika

Albanac, Rus i Turčin ‘ušetali’ u Hrvatsku

Granica RH

Tijekom proteklog vikenda tri su osobe, u tri odvojena slučaja, spriječene u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku.

Radi se o albanskom državljaninu kojeg su policijski službenici Policijske postaje Gruda, u popodnevnim satima u petak, 26. lipnja, zatekli na državnoj cesti D-8 u mjestu Gruda u Konavlima. Utvrđeno je da je državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske prešao nezakonito, pješke, preko brda Debeli Brijeg i to nakon što mu je prethodno odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Karasovići.

U večernjim satima slijedećeg dana, 27. lipnja, na cesti u mjestu Vitaljina zatečen je ruski državljanin za kojeg je utvrđeno da je u Republiku Hrvatsku ušao istog dana u popodnevnim satima nezakonito, pješke zaobišavši granični prijelaz Vitaljina.

U trećem se slučaju radi o turskom državljaninu koji je u nedjelju, 28. lipnja, u ranim jutarnjim satima, zatečen u Metkoviću, a za kojeg je utvrđeno da je državnu granicu između BiH i RH prethodno prešao pješke u blizini graničnog prijelaza Vukov Klanac. Državljanima Albanije i Rusije određena je dvogodišnja, a državljaninu Turske jednogodišnja zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj te je najavljena njihova readmisija Crnoj Gori, odnosno Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist