Crna kronika

Albanac, Rus i Turčin ‘ušetali’ u Hrvatsku

Granica RH

Tijekom proteklog vikenda tri su osobe, u tri odvojena slučaja, spriječene u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku.

Radi se o albanskom državljaninu kojeg su policijski službenici Policijske postaje Gruda, u popodnevnim satima u petak, 26. lipnja, zatekli na državnoj cesti D-8 u mjestu Gruda u Konavlima. Utvrđeno je da je državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske prešao nezakonito, pješke, preko brda Debeli Brijeg i to nakon što mu je prethodno odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Karasovići.

U večernjim satima slijedećeg dana, 27. lipnja, na cesti u mjestu Vitaljina zatečen je ruski državljanin za kojeg je utvrđeno da je u Republiku Hrvatsku ušao istog dana u popodnevnim satima nezakonito, pješke zaobišavši granični prijelaz Vitaljina.

U trećem se slučaju radi o turskom državljaninu koji je u nedjelju, 28. lipnja, u ranim jutarnjim satima, zatečen u Metkoviću, a za kojeg je utvrđeno da je državnu granicu između BiH i RH prethodno prešao pješke u blizini graničnog prijelaza Vukov Klanac. Državljanima Albanije i Rusije određena je dvogodišnja, a državljaninu Turske jednogodišnja zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj te je najavljena njihova readmisija Crnoj Gori, odnosno Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još

Zbog nesuglasica oko prijevoza gostiju, 44-godišnjak fizički i verbalno napao dvojicu muškaraca

Dulist

Vlasnik pekare brisanjem računa u špag pospremio više od pola milijuna kuna

Dulist

TUŽNA VIJEST Napustio nas je Antun Raguž

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija