Grad

ALARMANTNO STANJE TERENA U GOSPINOM POLJU Treba li dijete nastradati da bi se reagiralo?

ALARMANTNO STANJE TERENA U GOSPINOM POLJU Treba li dijete nastradati da bi se reagiralo?

Je li moguće da će se nešto poduzeti s katastrofalnim stanjem u kojem se danas nalazi nogometni teren u Gospinom polju tek kad, ne daj Bože, neko dijete teško strada?

Pitaju se to ogorčeni roditelji djece koja treniraju na ovom terenu, a sve nakon što je sinoć pala bara, za vrijeme treninga! Srećom bara je ovog puta promašila, govore nam roditelji.

Ogorčeni su i ističu kako tu ipak trenira 300 djece te da bi se po ovom pitanju nešto hitno trebalo poduzeti. Treba li netko ostati ležati pod barom da bi nadležni reagirali?

Treba podsjetiti kako je u listopadu prošle godine ovaj glavni teren u Gospinom polju, uslijed obilnih oborina, bio potpuno pod vodom, a tada je gradonačelnik Mato Franković za duList izjavio kako će se ove godine graditi  nogometni teren u vrijednosti šest milijuna kuna, a otprilike polovicu će sufinancirati Hrvatski nogometni savez.

Očekivao se i dolazak predsjednika saveza Davora Šukera. Na upit duLista u siječnju ove godine je li ova suradnja i realizirana, iz Grada Dubrovnika nam je odgovoreno kako je putem ustanove Javni sportski objekti pokrenuta izrada projektne dokumentacije nogometnog terena na umjetnoj travi s atletskom stazom.

-Nakon što potrebna projektna dokumentacija bude u potpunosti završena istu ćemo prezentirati čelnim ljudima Hrvatskog nogometnog saveza – rečeno nam je početkom siječnja iz Grada Dubrovnika.

U međuvremenu bi se ipak što prije trebalo poraditi na uvjetima na ovom terenu, prvenstveno radi sigurnosti djece i trenera koji ga koriste.

 

 

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist