Hrvatska

Aladrović: Moguće spajanje ministarstva rada i ministarstva socijalne politike

Aladrović: Moguće spajanje ministarstva rada i ministarstva socijalne politike

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović potvrdio je u srijedu kako je moguće spajanje Ministarstva rada i mirovinskog sustava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, prenosi Večernji.hr

„Spominju se različite opcije odnosno varijante spajanja i pripajanja ministarstava, mi smo najavili rezanje broja ministarstava i to ćemo definitivno izvršiti, a ono što je bitno u svim tim smanjenjima broja je da funkcionalnost bude jednaka ili veća”, izjavio je Aladrović uoči sastanka užeg kabineta vlade potvrdivši da je moguće spajanje ministarstva rada i socijalne politike.

Dodao je kako su na europskoj razini ministarstva koja se bave tim pitanjima često spojena. „Bitno je da ministarstva koja će ostati ili koja će nova nastati budu funkcionalna i da pokažemo javnosti da naša javna uprava i vlada može biti jednako funkcionalna ili funkcionalnija s manjem brojem ministara”, istaknuo je Aladrović poručivši kako je sudbina pojedinaca iz vlade u drugom planu.

Na upit znači li spajanje ministarstava preraspodjelu ljudi ili otpuštanja Aladrović ponavlja kako je osnovni cilj povećati efikasnost i smanjiti broj izvršitelja rukovodećih funkcija. „Činjenica je da ćemo se pozabaviti cijelom javnom i državnom upravom, ne bih isključio i pojedine restrikcije u budućnosti”, kazao je.

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović