DuList IN

AKTIVNA HRVATSKA Korčulani vježbali s Renatom Sopek i Lukrecijom Dragić

AKTIVNA HRVATSKA Korčulani vježbali s Renatom Sopek i Lukrecijom Dragić

Vruće ljetne dane često neopravdano koristimo kao ispriku za prestanak ili izbjegavanje tjelesne aktivnosti. Vodeći sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska prvi je put održao trening u Korčuli gdje su brojni Korčulani i njihovi gosti pokazali kako i ljeti brinuti o svom zdravlju. Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica je ovog projekta, a vježbače je na početku pozdravio njezin osobni izaslanik, hrvatski plivač Mario Todorović.

-Unatoč vrućini, prijavio se veliki broj vježbača. Građani su se aktivirali i podržali projekt te se na taj način pridružili desecima tisuća koje je Aktivna Hrvatska aktivirala. Ja kao aktivni sportaš pazim da se svakodnevno bavim sportom, u bazenu ili teretani. Pozivam sve da barem 15 minuta dnevno izdvoje za sebe, to je najbolji jamac zdravog i sretnog života! – izjavio je plivač Mario Todorović.

Vježbači su trenirali uz tim Kineziološkog fakulteta i Renatu Sopek. Trening vlastitom težinom prilagođen ljetnoj vrućini odradili su bez greške i oduševili voditelja trenerskog tima Ivana Antunovića.

-Korčulani su odlično odradili trening i moram reći da su stvarno u odličnoj tjelesnoj formi. Bilo je vruće, ali mi smo pazili na vježbače koji su odradili cijeli trening. U cijelom gradu osjeća se neka dobra energija, a ovaj trening uz prekrasno more čine ga jednim od najdražih koji sam ikada vodio kao trener Aktivne Hrvatske! – rekao je Antunović. Uz Ivana su trenirali kineziolozi Lukrecija Dragić, Patrik Kramarić i Tian Jagarić.

Liječnici Hrvatske liječničke komore predvođeni dr. Sebastijanom Fabrisom vršili su mjerenje indeksa tjelesne mase te educirali građane o najnovijim zdravstvenim saznanjima

-Uvijek kažem za Korčulu da je jedna od najaktivnijih ako ne i najaktivniji otok u Hrvatskoj. Iznimno sam ponosan, ovi projekti iznimno dobro dođu kao podsjetnik da svakodnevno živimo zdravo. Grad Korčula nastoji mlade što više poticati na sport, jedini smo otok sa zatvorenim bazenom. Djecu s Pelješca i Korčule autobusi tri puta tjedno dovode na bazen gdje imaju organizirane različite sportske aktivnosti. Nastojimo im pružiti što više mogućnosti za aktivnost i zdravo odrastanje! – izjavio je gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist