Natrag
26.4.2018 19:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ako plovite, pratite vremensku prognozu!

19.6.2012 @ 23:12 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

U 99 akcija na moru provođenih od 1. siječnja do danas spašena je 121 osoba, šest osoba je smrtno stradalo, a 13 ih je ozlijeđeno.

Tijekom prošle godine Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci koordinirala je 341 akciju u kojima je spašeno 876 osoba i 226 plovila, dok je 20 osoba smrtno stradalo.

Lani se dogodilo i 15 sudara plovila, a 52 su osobe ozlijeđene, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Statistika stradavanja na moru pokazuje da se i dalje najveći broj nesreća događa zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta kao i nedovoljnog nautičkog iskustva, slabe opremljenosti brodica i nepropisnog ponašanja članova posade.

Tijekom plovidbe na moru savjetuje se redovito slušanje vremenske prognoze te usklađivanje plovidbe sa vlastitim nautičkim sposobnostima i znanjima. Ukoliko vam zatreba pomoć tijekom plovidbe nazovite besplatan broj  Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru 195.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana