Grad

AKO ODOBRE VIJEĆNICI Evo tko će i po kojoj cijeni moći platiti nedostajuće parkirališno mjesto

AKO ODOBRE VIJEĆNICI Evo tko će i po kojoj cijeni moći platiti nedostajuće parkirališno mjesto

Gradonačelnik Mato Franković već je ranije najavio kako će se izmijeniti Odluka o plaćanju naknade za nedostajuće parkirališno mjesto. Sve kako bi se obvezali vlasnici, osim oni koji nemaju kolne pristupe kući, da u svom projektu planiraju i izgrade garažna mjesta. Radilo bi se, rekao je nedavno gradonačelnik za duList, o dva garažna mjesta po stanu.

Upravo o izmjenama odluke raspravljat će gradski vijećnici idućeg tjedna, a kako se navodi u prijedllogu odluke plaćanje naknade za nedostajuća parkirališna mjesta može se odobriti investitoru koji zbog prostornih mogućnosti ne može ostvariti kolni pristup građevnoj čestici.

Osim toga, plaćanje naknade može se odbobriti investitoru kada na građevnoj čestici nije moguće osigurati propisani parkirališni prostor i to za rekonstrukciju niske stambene građevine, koja će nakon rekonstrukcije imati ukupno dvije stambene jedinice, najviše za dva nedostajuća parkirališna mjesta te za rekonstrukciju građevine javne i društvene namjene koja ne mijenja svoju namjenu.

-U granicama obuhvata Urbanističkih planova uređenja i Detaljnih planova uređenja nije moguće plaćanje naknade za nedostajuće parkirališno mjesto – navodi se u odluci koju tek trebaju usvojiti vijećnici.
Postoje i četiri zone naplate. Prva zona je Dubrovnik, u drugu ulaze Bosanka, Donje Obuljeno, Čajkovići, Komolac, Mokošica, Nova Mokošica, Orašac, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Zaton, u treću Brsečine, Čajkovica, Gornje Obuljeno, knežica, Petrovo Selo, Suđurađ, Šipanska Luka, Šumet i Trsteno, dok su četvrta zona Dubravica, Gromača, Kliševo, Ljubač, Mravinjac, Mrčevo i Osojnik. U Dubrovniku će se tako za jedno nedostajuće parkirališno mjesto plaćati naknada od 100 tisuća kuna, u zoni II 60 tisuća kuna, u zoni III 40 tisuća kuna, dok je cijena za četvrtu zonu 20 tisuća kuna.

Nedostajuća parkirališna mjesta za autobus ovisno o pojedinoj zoni, uplaćuju se u dvostrukom iznosu.
Naknada za nedostajuće parkirališno mjesto za građevine javne i društvene namjene plaćat će se u iznosu od 10 posto utvrđenog iznosa za pojedinu zonu.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist