Aktualno

‘Ako ne smiju graditi golferi, ne smiju ni branitelji’

Branka Martinović Vuković upitala je li izrađivač GUP-a grada Dubrovnika odustao od stavke da se izgradnja projekta golfa na Srđu ne vidi s područja Grada,

a voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Dubrovačko – neretvanske županije istaknula je i kako se Vlahušićeva konstatacija o broju posjetitelja u Dubrovniku nešto o čemu se još treba raspravljati.

– Treba napraviti studiju o tome, i dalje ispitati sve. Venecija primjerice ima ograničenje na 50 tisuća posjetitelja dnevno – istaknula je Martinović Vuković.

Pročelnica Jelena Lončarić odgovorila je kako je u GUP ugrađeno da se gradnja na Srđu ne vidi s područja Grada Dubrovnika.

Vlahušić je pak istaknuo kako mu je drago da je Martinović Vuković potaknula to pitanje.

– Želim pokazati koliko smo licemjeran grad. Posvetio sam se istrazi povijesti o tome gdje se i kako gradilo u povijesti. Grad je nastao na padinama Srđa. Postoje vjernici kojima pripadaju neki urbanisti, gospođa Martinović i župan Nikola Dobroslavić koji kažu kako je padina ono što oni kažu – smatra on.

– Neka mi oni kažu i kako branitelji ne smiju graditi, kao i ljudi na Bosanci. Neka onda oni kažu da mogu tamo samo graditi nevidljive zgrade. Ako govorimo i o definiciji padine, na Bosanci moraju vrijediti ista pravila. Ali očito neki koji sebe zovu urbanistima, profesorima, županima, misle da je urbanizam ono što vrijedi samo za invalide Domovinskog rata. To je čista politika – zaključio je Vlahušić.

Martinović Vuković mu je repetirala kako je dobila politički odgovor na stručno pitanje.

– Ja mogu izdržati ovakav napad, ali sam iznenađena i očekujem ispriku – zaključila je ona.

Pročitajte još

Opća bolnica Dubrovnik stručnjacima poklonila edukaciju iz likovne terapije

Dulist

IVAN ĐIKIĆ Ne smije se toliko paničariti, koronavirus sličan je virusu gripe

Dulist

Devet novih sumnji na koronavirus, Hrvatska je spremna i na zatvaranje granice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija