Aktualno

Ako ne bude dogovora, slijede prosvjedi

Ako ne bude dogovora, slijede prosvjedi

DuList već je pisao kako su Konavljani ostali bez autobusnih linija koje su prometovale prema Vitaljini, Dubi i Vodovađi. Ove linije od jučer prevozile su samo đake.

No, prema riječima konavoskog načelnika Luke Korde, Općina je to dočekala spremno, organiziravši vlastiti prijevoz uz pomoć privatnika: Prijevoz putnika prema mjestima koja s Cavtatom više ne povezuju Libertasovi autobusi, obavljat će se mini busevima.

– Sve što su oni ukinuli mi smo organizirali uz pomoć naših privatnih prijevoznika. Također smo podnijeli tužbu protiv Libertasa za to što tvrtka nije ispoštovala otkazni rok od 3 mjeseca te tražimo da nam se plati odšteta za ova tri mjeseca zbog štete koju ćemo snositi – rekao nam je Korda naglasivši:

– Ovo je pravo ludilo, vrhunac je da Vlahušić ovakvo nešto radi, to je nenormalno bez da se poštuje ugovor- dodao je. Po pitanju raspisivanja koncesije, rekao je da će Općina još razmisliti o slijedećim potezima, a morat će se organizirati i sastanak sa Županijom po pitanju županijskih linija.

– Premostili smo ovaj dio, no ovo nije trajno rješenje- naglasio je Korda.
 
Jutros su i predstavnici Radničkog vijeća pokušali razgovarati sa direktorom Đurom Deranjom. Predsjednik Radničkog vijeća Ivo Klaić nezadovoljan je ukidanjem konavoskih linija:

-Što su dobili sa ukidanjem te tri linije, kad one ionako još uvijek voze đake, jer to moraju. Samo su dobili trošak – komentar je Iva Klaić koji, ako se ne postigne dogovor, najavljuje blokade:

-Ako se ubrzo ne dogovore,  napraviti ćemo prosvjede pred Općinama Konavle, i Župa i pred Gradom Dubrovnikom. Ovo je sramota, jer Općina Župa dubrovačka ima prihode, a nema rashode, i ona jednostavno mora sudjelovati u troškovima. Neka se ostave politika, mučki i groblja i neka se dogovore – ističe Klaić i dodaje kako radnicima Libertasa Kolektivni ugovor, oko kojeg se još pregovara, ne znači ništa ako se izgube radna mjesta:

– Što ćemo s tim ljudima. Ovo je sve pošlo iz Uprave,  po naređenju Pera Vičana. Oni jednostavno nisu odustali od plana da razbiju Libertas – zaključio je Klaić.
 

Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist