Aktualno

Ako imate posao nemate pravo na otpis duga

Besparica (Ilustracija/ Shutterstock Images LLC)

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac pojasnio je kako će kriteriji za otpis dugova građana biti vrlo rigorozni, a svakome od dužnika detaljno će se provjeravati imovinsko stanje. Na taj način, smanjit će se svaka mogućnost zlouporaba ovog modela, donosi dnevnik.hr
Oko 270 tisuća građana moglo bi dobiti oprost duga u ukupnom iznosu od približno 4 milijarde i 700 milijuna kuna. Mogućnost oprosta moći će iskoristiti oni koji duguju manje od 100 tisuća kuna, imaju loš socijalni status, a vjerovnici moraju pristati na taj oprost.

‘Svi oni građani koji imaju primanja, stalno su zaposleni, imaju imovinu i vozila, takvi ne ulaze u ovu kategoriju. znači samo građani po socijalnom kriteriju, statusu, oni koji u ovih 6 godina ne mogu naći posao jer ih je ova kriza zadesila.’, rekao je Boris Lalovac.
A Petar Lovrić iz Hrvatske udruge poslodavaca dodao: ‘Postupak mora biti dovoljno transparentan i poruka onima koji su svih ovih godina plaćali poreze ne smije biti takva da se osjećaju prevareni, jer će sve buduće generacije pristupiti tome da ne plaćaju, pa će im netko oprostiti.’
Guverner HNB-a Boris Vujčić je gostujući na tradicionalnom druženju s poslodavcima zapravo ponovio kako od 2010. banke sve manje kreditiraju tvrtke. HNB posljednjih nekoliko mjeseci želi to promijeniti novim politikama. Pa i da banke prikazuju stvarne loše plasmane. Istodobno poslodavci su zanimljivo danas zazivali optimizam pa i među njima samima.
‘Banke sada jure s takama prema drzavi a prije krize su jurili prema poduzetznicima.To vam objasnjava promjenu ponasanja banka danas.’, objasnio je Vujčić.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist