Crna kronika

AKCIJA U NEUMU U cisterni dubrovačkih registracija pronađeno 665 kilograma droge

AKCIJA U NEUMU U cisterni dubrovačkih registracija pronađeno 665 kilograma droge

Na području općine Neum u večernjim satima utorka zaplijenjeno je čak 665 kilograma opojne droge koja je pronađena u cisterni dubrovačkih registracijskih oznaka. 

Prema priopćenju Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), policijski službenici su na području općine Neum realizirali operativnu akciju kodnog naziva Petrol Line. Tom je prilikom izvršen pretres teretnog motornog vozila kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pronađeno je i privremeno oduzeto 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada nepoznate tvari koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kg. Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga Cannabis Sativa, bila je namjenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Europe. Uz to, privremeno su oduzeta i tri mobitela.

Vozač teretnog motornog vozila je pritvoren zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine u vezi s kaznenim djelom Organizirani kriminal iz članka 250. istog zakona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osumnjičenik će biti predan postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.

Ovo je jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u Bosni i Hercegovini, javljaju iz SIPA-e.

Foto: SIPA

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist