Crna kronika

AKCIJA TRAGANJA U ZADRU Na području Bibinja nestao Dubrovčanin Michael Wolf

Službenici MRCC Rijeka pokrenuli su koordiniranu akciju traganja za nestalim Dubrovčaninom Michaelom Wolfom koji je rođen 1993. godine u Dubrovniku, čiji je nestanak dojavljen u nedjelju, 5. srpnja u 23.05 sati nakon pronalaska napuštene brodice sa osobnim dokumentima nestaloga, ispred lučice Lipauska, u mjestu Bibinje. Odmah po zaprimanju dojave iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim, u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar te službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar), objavljeno je na službenim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nakon detaljne pretrage područja od Luke Gaženica duž-obalno do mjesta Bibinje, nestala osoba nije pronađena te je u ponedjeljak, 6. srpnja u 1.15 sati zbog smanjene vidljivosti akcija TiS-a privremeno prekinuta, do pojave dnevnog svijetla, dok je putem obalnih radio-postaja emitirana poruka za hitnost (PAN-PAN) prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja za nestalom osobom.

Istoga dana u 6 sati ujutro nastavljena je pomorska akcija traganja, a od 9 sati angažirani su pripadnici interventne jedinice Policijske uprave Zadarske, koji su proveli podmorsko traganje, dok su sa kopnene strane, uz službenike LK Zadar angažirani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

S obzirom na jačanje nepovoljnih vremenskih prilika, iz MRCC Rijeka je u akciju traganja angažiran zrakoplov tipa ‘Pilatus’, iz sastava Obalne straže, koji je sa preletima područja traganja započeo u 10 sati, dok je u 13.07 sati zračno traganje nastavljeno uz pomoć helikoptera, također iz sastava Obalne straže.

Intenzivno koordinirano traganje zbog daljnjeg jačanja nepovoljnih vremenskih prilika reducirano je u kasnim popodnevnim satima te su od 17 sati u nastavku traganja zadržane pomorske jedinice, sačinjene od službenika LK Zadar i PPAP Zadar.

Kako do kasnih večernjih sati koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim nije rezultirala, a vremenske prilike na moru izrazito su se pogoršale, iz akcije su povučene i preostale pomorske jedinice te će se tijekom današnjeg dana traganje za nestalim nastaviti u okviru redovnoga nadzora sigurnosti plovidbe, u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar.

Inače, prema podacima stranice Nestali.hr, Michael Wolf rodio se u Dubrovniku, a prebivalište mu se vodi u Zadru te je nestanak prijavljen u PU zadarskoj. U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Foto: Nestali.hr

Pročitajte još

SVE SU SNIMILE KAMERE Iza ponoći dolaze u crkvu sv. Mihajla krasti novac

Dulist

Zbog prometnih prekršaja ispisane 753 kazne

Dulist

ODREĐEN JOJ ISTRAŽNI ZATVOR Prosjačenjem ‘izvukla’ gotovo 500 tisuća kuna od dvojice Dubrovčana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija