Natrag
18.4.2019 20:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

AKCIJA POLICIJE I CRVENOG KRIŽA Trgovina ljudima u porastu, spriječimo je!

18.10.2018 @ 11:35 Dulist Aktualno
27;27

Podijelite:

Republika Hrvatska ove godine bilježi znatan porast slučajeva trgovine ljudima.

Kako je rekao načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, ove je godine zabilježen čak 71 slučaj na području Republike Hrvatske od čega se najveći broj odnosi na trgovinu ljudima s ciljem protupravnih radnji – krađe, teške krađe, prosjačenje, a sve se više pojavljuje i radna eksploatacija.

Načelnik Pavličević sa suradnicima i djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik ovog četvrtka na MCGP Karasovići, povodom obilježavanja Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima, predstavio je informativni letak prvenstveno namijenjen osobama koje tranzitiraju preko područja naše Policijske uprave, ali i našim sugrađanima. Karasovići su izabrani kao najfrekventniji granični prijelaz na području naše PU.

-Naša Policijska uprave nema izraženu problematiku trgovanja ljudima, ali ovo je frekventan granični prijelaz te se očekuje da određeni broj ljudi, koji mogu postati žrtve trgovine, prolazi i preko ovog prijelaza. U tu svrhu preventivno želimo postaviti plakate i dijeliti letke kao upozorenje ljudima koji ulaze na područje RH kako bi eventualno sebe prepoznali kao žrtve trgovine i to prijavili na istaknute brojeve telefona – rekao je načelnik Pavličević, dodavši kako je na našem području u zadnjih nekoliko godina zabilježen tek jedan slučaj trgovanja ljudima. Bilo je to 2016. godine kada su dvije strane državljanke radno eksploatirane.

Plakati i letci su napravljeni na hrvatskom, ruskom, albanskom i engleskom jeziku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana