Županija

AKCIJA ČIŠĆENJA Mladi iz Putnikovića ‘prokrčili’ stazu po sjećanju starih

U Putnikovićima na Pelješcu danas je tijekom jutarnjih sati trajala akcija čišćenja i košenja puta na brdo Čarović.

U akciji su sudjelovali mladi i vrijedni mještani te DVD ‘Putniković’ sa svojim zapovjednikom Marijom Đuračićem, a stariji mještanin Pero Barać po svom je sjećanju kazivao trasu puta. U akciji je sudjelovalo tridesetak mladih, a podršku su pružili i stariji mještani.

Radi se o putu koji vodi do vrha brda koje je vrlo atraktivno zbog svog položaja s kojeg se pruža izniman pogled prema Mljetu na jugu, zapadnom dijelu Pelješca (Žuljana, Trstenik), neretvanskoj dolini i Hercegovini na sjeveru te prema istočnom dijelu Pelješca (Ston).

Ova hvalevrijedna akcija samo je prva u nizu. Planira se čišćenje i košenje puta do obližnih zaboravljenih špilja kako bi se prirodne atrakcije Putnikovića približile lokalnom stanovništvu, ali i stranim posjetiteljima. Kroz manje projekte namjerava se označavanje i obilježavanje, kako ove, tako i ostalih staza koje će se pročistiti.

Izvor/foto: Valentina Vitković

Pročitajte još

BOŽO LASIĆ ZAPREPAŠTEN DIVLJALUKOM Drastične sankcije za divlja odlaganja otpada

Dulist

Župa obnavlja dokumentaciju korisnika socijalne skrbi

Dulist

U 2019. Županiju posjetilo 183 tisuće Nijemaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija