Crna kronika

AKCIJA BREVIS Dilali ecstasy po Zagrebu i Pelješcu

AKCIJA BREVIS Dilali ecstasy po Zagrebu i Pelješcu

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem i kaznenim prijavljivanjem troje hrvatskih državljana starosti 50, 46 i 38 godina za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Riječ je, naime, o nastavku opetarivne akcije Brevis.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 50-godišnjak i 38-godišnjak, temeljem prethodnih telefonskih razgovora, u večernjim satima 18. rujna prošle godine na području Zagreba dvojici muškaraca prodali 501 tabletu droge MDMA, s kojom drogom su dvojica muškaraca zatečeni prilikom izlaska s auto ceste na naplatnoj postaji Slavonski Brod Zapad.

Nadalje, utvrđena je sumnja da su spomenuti 38-godišnjak i 46-godišnjak 6. listopada prošle godine na poluotoku Pelješcu, prema ranijim telefonskim dogovorima, drugoj dvojici muškaraca prodali 990 tableta droge MDMA, s kojom drogom su dvojica muškaraca zatečeni istu večer na državnoj cesti D-8 u mjestu Doli.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku i Županijskog suda u Slavonskom Brodu jučer su na području Zagreba pretraženi stanovi koje koriste osumnjičeni 38-godišnjak i 50-godišnjak kada je pronađen i uz potvrdu oduzet revolver, 25 komada streljiva, četiri mobilna uređaja, šest SIM kartica, manja količina kokaina, preša, 7 tisuća kuna i 2.800 eura.

Četiri muške osobe koje su u gore spomenuta dva slučaja zatečeni s drogom, su nakon zatjecanja, kazneno prijavljeni za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Dvoje osumnjičenih, 46-godišnjak i 38-godišnjak su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dok protiv trećeosumnjičenog kaznena prijava ide u redovnoj proceduri.

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist