Natrag
17.2.2019 02:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Akademika Paljetka primio župan Dobroslavić

17.7.2013 @ 12:00 Ana Prohaska Aktualno
3;3

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić primio je danas u Palači Ranjina u protokolarni posjet vrsnog hrvatskog književnika, pjesnika i prevoditelja,  akademika Luka Paljetka kojemu je dodijeljena ovogodišnja „Nagrada Vladimir Nazor“ za životno djelo u području književnosti.

Župan Dobroslavić čestitao je akademiku Luku Paljetku na dodijeljenom priznanju koje je svakako zaslužio budući da je svojim stvaralaštvom obilježio vrijeme u kojem djeluje, a njegova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske. Akademik Paljetak čestitao je županu Dobroslaviću na ponovnom izboru za dubrovačko-neretvanskog župana koji je, kako je kazao, zaslužen i nije slučajan.
 
Nagrada Vladimir Nazor hrvatska je državna nagrada koja se dodjeljuje svake godine za najbolja umjetnička ostvarenja u književnosti, glazbi, filmu, likovnim i primijenjenim umjetnostima, kazališnoj umjetnosti te arhitekturi i urbanizmu. Dodjeljuje se kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo, a nagradu dodjeljuje Odbor "Nagrade Vladimir Nazor" na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.
 
Odbor „Nagrade Vladimir Nazor“ na čelu s uglednim akademikom Milivojem Solarom na sjednici održanoj 24. svibnja 2013. godine odlučio je da nagradu za životno djelo u području književnosti dobije dubrovački književnik, pjesnik i prevoditelj, akademik Luko Paljetak kojemu je nagrada dodijeljena  19. lipnja 2013. godine u Muzeju Mimara u Zagrebu.
 
Sastanku je nazočila i županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Marijeta Hladilo.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana