Natrag
18.7.2018 08:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

Akademik Stjepan Krasić na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

12.10.2017 @ 14:32 Dulist Grad
6;6

Podijelite:

Gradonačelnik Mato Franković primio je danas dominikanca i akademika Stjepana Krasića povodom obilježavanja 80. obljetnice njegovog rođenja, a koja će se svečano obilježiti 2018. godine prigodnim znanstvenim zbornikom.

Prilikom prijema, gradonačelnik je kazao kako je iznimno važno odati priznanje akademiku Krasiću kako bi se i na taj način iskazala počast i zahvala za sve što je učinio za Dubrovnik i Hrvatsku.
– Dubrovnik je uistinu ponosan što ima znanstvenika i sugrađanina kao što je akademik Krasić. Ne smijemo zaboraviti sve što ste učinili u našim najtežim trenucima za Dubrovnik i Republiku Hrvatsku jer je vaš utjecaj u Vatikanu bio od iznimne važnosti. Nadam se da će vaš život i djelo biti inspiracija i budućim generacijama koje će na isti način voljeti i živjeti ovaj Grad – poručio je gradonačelnik Franković akademiku Krasiću naglasivši i podršku Grada Dubrovnika u organizaciji ovog velikog jubileja.
Dominikanac i akademik Stjepan Krasić zahvalio se gradonačelniku Frankoviću na podršci ističući kako je do sada napisao brojne radove kako bi što trajnije sačuvao bogatu povijest Dubrovnika i Hrvatske, ali i kako ima još puno projekata koji ga čekaju da ih privede kraju.

Budući da akademik i dominikanac Krasić nije htio da se 70. obljetnica njegova rođenja, kada se obično objavljuju takvi znanstveni zbornici, obilježi nekim znanstvenim skupom ili zbornikom, skupina njegovih prijatelja i poznanika smatrali da bi bila šteta propustiti tu priliku u povodu 80. obljetnice njegova rođenja da se i šira javnost upozna s njegovim bogatim životnim i znanstvenim opusom.

Dominikanac i akademik Stjepan Krasić poznati je hrvatski povjesničar i dugogodišnji profesor povijesti na papinskom sveučilištu svetog Tome Akvinskog u Rimu i dvostruki rimski doktor koji je primio brojne nagrade za svoj rad u zemlji i inozemstvu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana