Aktualno

Akademik Silobrčić prorektor na DIU

Akademik Silobrčić prorektor na DIU

Akademik Vlatko Silobrčić, profesor emeritus, imenovan je prorektorom za znanost i znanstvena istraživanja na DIU Međunarodnom sveučilištu.  

Kako se navodi u priopćenju za medije, DIU Međunarodno sveučilište, jedino privatno sveučilište u Hrvatskoj je znanstveno-obrazovna institucija koja se bavi i znanstvenim istraživanjima, te na svojim fakultetima razvija znanstvene aktivnosti. Imenovanje jednog od najuglednijih hrvatskih znanstvenika prorektorom je priznanje za DIU, ali i dokaz o čvrstom opredjeljenju za jačanjem ove sveučilišne komponente, ponosno ističu s DIU-ja.

Prorektor Silobrčić je svoju znanstveničku karijeru započeo kao stipendist Instituta „Ruđer Bošković“, u kojem je stekao zvanje znanstvenoga suradnika. U tri je navrata, ukupno 5 godina, boravio u Sjedinjenim Američkim Državama, na postdoktorskome usavršavanju i kao gostujući znanstvenik. Zvanje znanstvenoga savjetnika i redovitoga profesora Medicinskoga fakulteta u Zagrebu stekao je dok je radio u Imunološkome zavodu d.d. u Zagrebu.

Objavio je više od 200 različitih znanstvenih i stručnih tekstova, prijevoda i dvije knjige, te sudjelovao na više od stotinu znanstvenih skupova. Dvadeset je godina bio glavni urednik časopisa Periodicum Biologorum. Redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. O značaju njegovog djelovanja svjedoče i brojne državne i međunarodne nagrade i priznanja.

U prosincu prošle godine je imenovan profesorom emeritusom DIU Međunarodnog sveučilišta.
Uz njega, čelni ljudi akademske zajednice ovog prvog privatnog Sveučilišta u Hrvatskoj su prorektor Stjepan Krasić, ujedno i profesor emeritus, te rektorica Janice McCormick, bivša voditeljica doktorskih programa na Harvardu.
U Dubrovniku trenutno nastavu pohađaju studenti iz 14 različitih zemalja, te nastavnici osam različitih nacionalnosti.
– DIU je i jedino hrvatsko sveučilište koje ima svoje studente u inozemstvu, točnije u Berlinu i Dubaiju, što opravdava status ovog jedinog uistinu međunarodnog sveučilišta na ovim prostorima – zaključuje se u priopćenju za medije.
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist