Natrag
24.4.2019 04:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Akademik Silobrčić prorektor na DIU

28.2.2012 @ 12:48 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Akademik Vlatko Silobrčić, profesor emeritus, imenovan je prorektorom za znanost i znanstvena istraživanja na DIU Međunarodnom sveučilištu.  

Kako se navodi u priopćenju za medije, DIU Međunarodno sveučilište, jedino privatno sveučilište u Hrvatskoj je znanstveno-obrazovna institucija koja se bavi i znanstvenim istraživanjima, te na svojim fakultetima razvija znanstvene aktivnosti. Imenovanje jednog od najuglednijih hrvatskih znanstvenika prorektorom je priznanje za DIU, ali i dokaz o čvrstom opredjeljenju za jačanjem ove sveučilišne komponente, ponosno ističu s DIU-ja.

Prorektor Silobrčić je svoju znanstveničku karijeru započeo kao stipendist Instituta „Ruđer Bošković“, u kojem je stekao zvanje znanstvenoga suradnika. U tri je navrata, ukupno 5 godina, boravio u Sjedinjenim Američkim Državama, na postdoktorskome usavršavanju i kao gostujući znanstvenik. Zvanje znanstvenoga savjetnika i redovitoga profesora Medicinskoga fakulteta u Zagrebu stekao je dok je radio u Imunološkome zavodu d.d. u Zagrebu.

Objavio je više od 200 različitih znanstvenih i stručnih tekstova, prijevoda i dvije knjige, te sudjelovao na više od stotinu znanstvenih skupova. Dvadeset je godina bio glavni urednik časopisa Periodicum Biologorum. Redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. O značaju njegovog djelovanja svjedoče i brojne državne i međunarodne nagrade i priznanja.

U prosincu prošle godine je imenovan profesorom emeritusom DIU Međunarodnog sveučilišta.
Uz njega, čelni ljudi akademske zajednice ovog prvog privatnog Sveučilišta u Hrvatskoj su prorektor Stjepan Krasić, ujedno i profesor emeritus, te rektorica Janice McCormick, bivša voditeljica doktorskih programa na Harvardu.
U Dubrovniku trenutno nastavu pohađaju studenti iz 14 različitih zemalja, te nastavnici osam različitih nacionalnosti.
– DIU je i jedino hrvatsko sveučilište koje ima svoje studente u inozemstvu, točnije u Berlinu i Dubaiju, što opravdava status ovog jedinog uistinu međunarodnog sveučilišta na ovim prostorima – zaključuje se u priopćenju za medije.
 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana