Natrag
19.6.2018 10:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

AGROTURIZAM Što znamo o zrakoplovnim nesrećama u Konavlima?

18.2.2018 @ 13:37 Dulist Županija
11;11

Podijelite:

Gromoglasnim pljeskom okupljenih završilo je prva ovogodišnja tematska večer Agroturizma Konavle, održano u agroturizmu ‘Vinarija Botaro’ u Drveniku.

Antun Burđelez održao je prezentaciju svog istraživanja na temu ‘Nesreće i nezgode zrakoplova u Konavlima tijekom II svjetskog rata’. No, kako sam Antun Burđelez na početku svog predavanja naglašava: ‘To je samo naslov, a ovdje se zapravo radi o pričama iz povijesti Konavala koje diraju u najdublje ljudske osjećaje’.

I zaista, Antun je ispričao nevjerojatne priče, potkrijepljene dokazima, autentičnim dokumentima i fotografijama, do kojih je došao u svom jednogodišnjem istraživanju. To su priče o sudbinama stranih vojnika koji su sudjelovali u zrakoplovnim nesrećama u Konavlima, ali i priče o Konavljanima, ljudima koji su pomagali unesrećenima bez obzira na čijoj su se strani borili.

Istraživanje Antuna Bruđeleza otkriva isprepletene ljudske sudbine, ali ujedno pokazuje kako i u najokrutnijim vremenima ljudi mogu zadržati moralne principe, ljudskost i čovječnost.

-Ovo nisu moje priče, već priče Konavala, te kao takve imaju izniman potencijal za turističku valorizaciju – zaključio je Burđelez.

Nakon prezentacije istraživanja domaćini večeri agroturizam ‘Vinarija Botaro’ pripremili su tematski zalogaj pa je druženje nastavljeno uz pileća krilca i izvrsna vina ‘Vinarije Botaro’.
Agroturizam Konavle nastavit će i u nadolazećim tjednima organizirati nove zanimljive tematske večeri.

Izvor: Agroturizam Konavle

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana