Hrvatska

AGENCIJE ZABRINUTE Zbog novih pravila odustajat će se od ekskurzija

UHPA logo

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) zabrinuta je zbog pojedinih stavki novog Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole.

To se prvenstveno odnosi na troškove dnevnica nastavnika na školskim izletima, ekskurzijama i drugim aktivnostima izvan škole, a koje će novim Pravilnikom snositi osnivači, odnosno gradovi i županije.

– Iako UHPA pozdravlja donošenje Pravilnika, istovremeno iskazujemo zabrinutost zbog pojedinih stavki. Jedna od takvih je i odredba kojom Pravilnik predviđa da troškove dnevnica nastavnika na školskim izletima, ekskurzijama i drugim odgojno-obrazovnim aktivnostima izvan škole snose osnivači (županije i gradovi), iako je poznato da pojedini osnivači ne raspolažu dostatnim sredstvima.

Rezultat toga bit će odustajanje od provođenja izvanučioničke nastave, osobito u slabije razvijenijim i financijski manje potentnijim sredinama što će imati izravne implikacije u bilanci turističkog prometa u 2015. godini u pred i posezoni te poslovanju turističkih agencija. Uz navedeno postoji i problem neuravnotežene kvalitete odgojno – obrazovnog procesa koji bi trebao biti isti za svu djecu neovisno o financijskoj moći osnivača škola – navodi se u pozivu UHPE za konferenciju za medije, na kojoj će se podrobnije govoriti o ovoj temi.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist