Crna kronika

AFERA REVELIN Vlahušićeva obrana tražila izuzimanje dokaza, sjednica ponovno odgođena

AFERA REVELIN Vlahušićeva obrana tražila izuzimanje dokaza, sjednica ponovno odgođena

Obrana dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića zatražila je u ponedjeljak na sjednici optužnog vijeća u aferi Revelin na Županijskom sudu u Splitu izdvajanje dijela dokaza iz sudskog spisa jer ih smatra nezakonitim, a sjednica je odgođena do pravomoćnog rješenja Vrhovnog suda, potvrdio je glasnogovornik suda Damir Romac.
– Obrana je zatražila da se izdvoje neki dokazi iz sudskog spisa kao nezakoniti. Sljedeća sjednica je odgođena na neodređeno dok Sudsko vijeće ne odluči o tome i bit će zakazana nakon što rješenje o izdvajanju dokaza postane pravomoćno – istaknuo je Romac koji nije mogao potvrditi o kojim dokazima je riječ.
– Nakon što Sudsko vijeće donese odluku vjerojatno se može očekivati žalba jedne ili druge strane, a pravomoćno rješenje donosi Vrhovni sud nakon žalbi. To se dogodi relativno brzo, u prosjeku dva do tri mjeseca. Nakon toga se može očekivati novo ročište na kojem će se donijeti rješenje o prihvaćanju, odbacivanju ili vraćanju optužnice na doradu – rekao je Romac.
Inače, sjednica je prethodno odgođeno dva puta. Prva sjednica u ovom slučaju trebala je biti početkom lipnja, no odgodu je tada zatražio bivši odvjetnik dubrovačkog gradonačelnika Rajko Mlinarić, jer je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda, dok je druga odgoda bila u listopadu.
Inače, USKOK-ova optužnica Andra Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.
Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je ovaj otvorio istoimeni noćni klub. Dubrovački gradonačelnik, smatra USKOK, u tom poslu je napravio štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

FOTO: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist