Crna kronika

AFERA REVELIN Vlahušić i Franković u srpnju na sudu

AFERA REVELIN Vlahušić i Franković u srpnju na sudu

U petak, 3. srpnja u 12 sati na Županijskom sudu u Splitu zakazano je dokazno ročište za aferu Revelin. Predmet će voditi sudac Dinko Mešin, a optuženi bivši gradonačelnik Andro Vlahušić i poduzetnik Lukša Franković, ujedno vlasnik Culture Cluba Revelin ne moraju nazočiti istom.

Podsjetimo, USKOK-ova optužnica Andra Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga. Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je ovaj otvorio istoimeni noćni klub. Bivši dubrovački gradonačelnik, smatra USKOK, u tom poslu je napravio štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

USKOK je podigao optužnicu 2015., a u cijelosti je potvrđena tek 2017. godine. Dodajmo i da su pripremna ročišta u nekoliko navrata bila odgađana baš kao i sjednice Optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu na kojima se odlučivalo o USKOK-ovoj optužnici.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist