Crna kronika

AFERA “REVELIN” USKOK pokrenuo istragu protiv Andra Vlahušića i Lukše Frankovića!

USKOK je na temelju kaznene prijave Policijske uprave dubrovačko-neretvanske donio rješenje o provođenju istrage protiv Andra Vlahušića i Lukše Frankovića zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Kako stoji u priopćenju USKOK-a, koji ne navodi identitet aktera ovog slučaja, osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, gradonačelnik Grada Dubrovnika, od svibnja 2010. do prosinca 2014. godine, u Dubrovniku, na traženje drugookrivljenog vlasnika ugostiteljskog obrta da njegovom obrtu osigura obavljanje ugostiteljskih usluga u prostoru cijele Glavne dvorane u tvrđavi Revelin, poduzeo niz radnji kojima je na štetu Grada drugookrivljeniku pribavio znatnu nepripadnu imovinsku korist.

– Tako je još prije raspisivanja javnog natječaja za davanje u najam točno neutvrđenog dijela Glavne dvorane, prvookrivljenik s drugookrivljenikom dogovorio da će njegov obrt, neovisno o uvjetima natječaja, za iznos najamnine koju će drugookrivljenik ponuditi za zakup dijela Glavne dvorane, u zakup dobiti cijeli prostor Glavne dvorane, kao i da će Gradu plaćati samo dio prihoda od ulaznica te da će Grad neosnovano participirati u plaćanju troškova čišćenja i zaštitarske službe – navodi se u priopćenju.

– Uz navedeno, prvookrivljenik je, nakon što je 4. kolovoza 2010. zaključio Ugovor o zakupu, drugookrivljeniku omogućio i neosnovano neplaćanje dvije mjesečne zakupnine u iznosu od 115.200,00 kuna. Na opisani način prvookrivljenik je drugookrivljeniku pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 2.200.000,00 kuna, a Grad Dubrovnik oštetio za najmanje 1.000.000,00 kuna – stoji u priopćenju USKOK-a.

Uskoro opširnije.

Pročitajte još

VELA LUKA U frontalnom sudaru teže ozlijeđen motociklist, helikopterom prevezen u Split

Dulist

TRAGEDIJA U HIDROELEKTRANI DORH donio rješenje o proširenju istrage

Dulist

Sudar kamiona i automobila u Dubokoj Ljutoj, više osoba ozlijeđeno

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija