Natrag
23.4.2019 14:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

AFERA REVELIN Sjednica Optužnog vijeća odgođena peti put

6.4.2017 @ 13:11 Dulist Aktualno

Podijelite:

Svoju petu odgodu doživjela je sjednica Optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu u ‘Aferi Revelin’, u kojoj su, optuženi bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te poduzetnik Lukša Franković.

-Zahtjev za odgodom došao je i ovaj put od odvjetnika drugookrivljenika. Nova sjednica zakazana je za kraj travnja – potvrdio je glasnogovornik suda Damir Romac.

Podsjetimo kako je sjednica Optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu, na kojoj se USKOK-ova optužnica može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu, prethodno odgađana četiri puta. Prva se trebala održati u lipnju 2016., ali je odgođena na zahtjev tadašnjeg Vlahušićevog odvjetnika Rajka Mlinarića, koji je imenovan sucem Ustavnog suda. Druga je bila u listopadu 2016. godine, a treća u studenom 2016., odgođena je zbog zahtjeva obrane oba osumnjičenika za izuzećem dokaza, što je odbio prvostupanjski, a potom krajem siječnja pravomoćno i Vrhovni sud RH. Posljednja, četvrta, početkom ožujka odgođena je na zahtjev obrane Lukše Frankovića.

Kako stoji u USKOK-ovoj optužnici, Vlahušić i Franković terete se za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga. USKOK smatra da je Vlahušić pogodovao Frankoviću kao zakupcu tvrđave Revelin. Prema USKOK-u, Vlahušić je u tom poslu oštetio gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana