Aktualno

AFERA ‘REVELIN’ Sjednica Optužnog vijeća odgođena četvrti put

AFERA 'REVELIN' Sjednica Optužnog vijeća odgođena četvrti put

Sjednica Optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu u ‘Aferi Revelin’ u kojoj su optuženi bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te poduzetnik Lukša Franković odgođena je četvrti put, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik suda Damir Romac.

– Sjednica Optužnog vijeća zakazana za danas odgođena je na zahtjev obrane drugookrivljenika. Sljedeća sjednica zakazana je za 6. travnja – rekao je Romac.

Inače, sjednica Optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu prije današnje odgode već je tri puta odgađana. Posljednja odgoda dogodila se krajem studenog prošle godine zbog zahtjeva obrane obojice osumnjičenika za izuzećem dokaza, što je odbio prvostupanjski sud, a tu odluku je pravomoćno potvrdio i Vrhovni sud krajem siječnja. Prva sjednica u ovom slučaju trebala je biti početkom lipnja prošle godine, no odgodu je tada zatražio bivši odvjetnik bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Rajko Mlinarić, jer je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda, dok je druga odgoda bila u listopadu. Treći put, u studenom, obrane su podnijele zahtjev za izuzimanjem dokaza. Na sjednici se USKOK-ova optužnica može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu.

Inače, USKOK-ova optužnica Andra Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je ovaj otvorio istoimeni noćni klub. Bivši dubrovački gradonačelnik, smatra USKOK, u tom poslu je napravio štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist