Aktualno

Afera “Pet zvjezdica” na jesen pred sudom

Suđenje u aferi "Pet zvjezdica" počinje na Županijskom sudu u Splitu odmah po završetku sezone godišnjih odmora. Nakon tri i pol godine čekanja trebala bi se održati glavna rasprava. 

Vrhovni sud je u tom razdoblju odlučivao o legalnosti snimaka koje je napravio USKOK-ov svjedok pouzdanik Goran Štrok kao i o nadležnosti suda koji će provesti samo suđenje – donosi Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo aferu "Pet zvjezdica" pokrenuo je hotelijer Goran Štrok koji je prijavio pokušaj iznude mita u visini od 440 tisuća eura.  Krajem 2007. godine krenula je istraga, a u ljeto 2008. podignuta je optužnica protiv Iva Žeravice, bivšeg pomoćnika predstojnika Ureda državne uprave Dubrovačko – neretvanske županije, dubrovačkog poduzetnika Antuna Kralja i njegova sina Antoana.

Prema optužnici Žeravica i Antun Kralj najprije su tražili 120 tisuća eura za dozvolu, a zatim je sam Žeravica tražio 200 tisuća eura. Kada je Štrok odbio platiti tražene iznose zaključeno je kako njegov hotel nema uvjete za dobivanje uporabne dozvole. Žeravica se tereti da je zatim ponovo od Štroka tražio 120 tisuća eura kako bi mu ovaj nakon lokacijske, izdao i dopunu građevinske dozvole. Žeravica je, navodi se u optužnici, Antunu Kralju obećao da će mu kao državni službenik pomoći u dobivanju potrebnih dozvola za njegovu tvrtku ako mu proda stan u Zagrebu za 30 posto nižu cijenu od tržišne.

Pročitajte još

LJETO U VALAMARU Night at the Oscars i animirani filmovi u Parku Maslinata

Dulist

VLADA POPUSTILA Sutra odluka o povećanju kvote za strane radnike

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist