Politika

AFERA NAUTILUS Potrebica odgovorio Dujmoviću

AFERA NAUTILUS Potrebica odgovorio Dujmoviću

Iznenađen sam nizom neistina koje je na konferenciji za novinare iznio direktor „Vodovoda“ Valentin Dujmović – napisao je u priopćenju za javnost Marko Potrebica, predsjednik kluba vijećnika DZ-HSS-HSP AS-HSLS.

– Najprije, sjednicu smo prekinuli jer se radilo o ozbiljnim indicijama prema kojima je Hrvatska narodna stranka pogodovala određenoj tvrtci i zauzvrat dobila novac. Informacije smo u službenom dopisu dobili od Miroslava Bilobrka, direktora tvrtke „Nautilus Inženjering Tim“ koja dugi niz godina surađuje s komunalnim društvima u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika. Sve navedeno bilo je u suprotnosti s izjavama člana Uprave „Vodovoda“ Pera Miškovića na sjednici Gradskog vijeća koji je tvrdio da je tvrtka „Nautilus“ sama odustala od ugovora i izrazio žaljenje zbog toga.

Pritom naglašavamo kako nitko od članova vodstva dubrovačkog HDZ-a niti itko od vijećnika ne poznaje niti je osobno kontaktirao gospodina Bilobrka. Zanimljivo je da Dujmović pokušava povezati HDZ i tvrtku „Nautilus“, a istovremeno jako dobro zna da je u vlasničkoj strukturi te tvrtke obitelj njegove stranačke kolegice i potpredsjednice GO HNS-a Dubrovnik Matije Čale Mratović. Štoviše, njen sin je zaposlenik te tvrtke.

S gnušanjem odbacujemo Dujmovićev nesuvisli pokušaj da nas poveže s izjavama Bilobrka na društvenim mrežama. Ne želeći pristati na Dujmovićeve spinove, samo ćemo istaknuti da osuđujemo sve totalitarne režime i izjave koje su podrška tim režimima.

Notorna je neistina da sam s Dujmovićem ikada razgovarao o „Nautilusu“, a još manje da sam imao uvid u prepisku i dokumentaciju na koju se poziva.
Nažalost, već je vidljivo da će političkom usponu gospodina Dujmovića kumovati i dubrovačka komunalna društva kroz angažman varaždinskih i osječkih tvrtki, što je već slučaj ne samo u „Vodovodu“ nego i u „Čistoći“. Samo se nadam da neće svoj daljnji rad nastaviti temeljiti na neistinama, spinovima i lažnim prozivanjem suparnika – zaključio je Marko Potrebica.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist