Politika

AFERA NAUTILUS Potrebica odgovorio Dujmoviću

Iznenađen sam nizom neistina koje je na konferenciji za novinare iznio direktor „Vodovoda“ Valentin Dujmović – napisao je u priopćenju za javnost Marko Potrebica, predsjednik kluba vijećnika DZ-HSS-HSP AS-HSLS.

– Najprije, sjednicu smo prekinuli jer se radilo o ozbiljnim indicijama prema kojima je Hrvatska narodna stranka pogodovala određenoj tvrtci i zauzvrat dobila novac. Informacije smo u službenom dopisu dobili od Miroslava Bilobrka, direktora tvrtke „Nautilus Inženjering Tim“ koja dugi niz godina surađuje s komunalnim društvima u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika. Sve navedeno bilo je u suprotnosti s izjavama člana Uprave „Vodovoda“ Pera Miškovića na sjednici Gradskog vijeća koji je tvrdio da je tvrtka „Nautilus“ sama odustala od ugovora i izrazio žaljenje zbog toga.

Pritom naglašavamo kako nitko od članova vodstva dubrovačkog HDZ-a niti itko od vijećnika ne poznaje niti je osobno kontaktirao gospodina Bilobrka. Zanimljivo je da Dujmović pokušava povezati HDZ i tvrtku „Nautilus“, a istovremeno jako dobro zna da je u vlasničkoj strukturi te tvrtke obitelj njegove stranačke kolegice i potpredsjednice GO HNS-a Dubrovnik Matije Čale Mratović. Štoviše, njen sin je zaposlenik te tvrtke.

S gnušanjem odbacujemo Dujmovićev nesuvisli pokušaj da nas poveže s izjavama Bilobrka na društvenim mrežama. Ne želeći pristati na Dujmovićeve spinove, samo ćemo istaknuti da osuđujemo sve totalitarne režime i izjave koje su podrška tim režimima.

Notorna je neistina da sam s Dujmovićem ikada razgovarao o „Nautilusu“, a još manje da sam imao uvid u prepisku i dokumentaciju na koju se poziva.
Nažalost, već je vidljivo da će političkom usponu gospodina Dujmovića kumovati i dubrovačka komunalna društva kroz angažman varaždinskih i osječkih tvrtki, što je već slučaj ne samo u „Vodovodu“ nego i u „Čistoći“. Samo se nadam da neće svoj daljnji rad nastaviti temeljiti na neistinama, spinovima i lažnim prozivanjem suparnika – zaključio je Marko Potrebica.

Pročitajte još

KAMPANJA POČINJE U ČETVRTAK Tko je predao samo svoj potpis?

Dulist

NOVA EUROPSKA KOMISIJA Dubravka Šuica potvrđena za potpredsjednicu

Dulist

CROBAROMETAR Evo kako bi ‘prošli’ predsjednički kandidati da su danas izbori

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija