Zanimljivosti

AERONAUT Najmlađi se okušali u upravljanju dronovima

AERONAUT Najmlađi se okušali u upravljanju dronovima

Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija ‘Aeronaut 4’ u sklopu kojeg su se održale razne aktivnosti za sve uzraste, namijenjene za popularizaciju zrakoplovnih sportova i zrakoplovne tehničke kulture.

Aeronaut 4 su uspješno organizirali Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Kroz četiri dana Aeronauta članovi kluba su održavali letove s parajedrilicama sa Srđa na plažu Banje. Drugog dana Aeronauta 4 u petak 2 na karting teren u Gospinu Polju se održala demonstracija leta modela aviona i zrakoplovnih jedrilica na daljinsko upravljanje, a najmlađi su se okušali u upravljanju dronovima. Zatim se u subotu u sportskoj dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik održalo natjecanje za najmlađe u izradi i bacanju papirnatih aviona. Na natjecanju je nastupilo 16 djece, a troje najboljih su osvojili dronove kao nagradu.

Nakon natjecanja u bacanju papirnatih aviona, svi su se okušali u znanju i vještini savladavanja prepreka daljinski upravljanim dronovima na poligonu s preprekama. U nedjelju, zadnjeg dana Aeronauta 4, članovi kluba su letjeli parajedrilicama sa Srđa.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist