Zanimljivosti

AERONAUT Najmlađi se okušali u upravljanju dronovima

AERONAUT Najmlađi se okušali u upravljanju dronovima

Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija ‘Aeronaut 4’ u sklopu kojeg su se održale razne aktivnosti za sve uzraste, namijenjene za popularizaciju zrakoplovnih sportova i zrakoplovne tehničke kulture.

Aeronaut 4 su uspješno organizirali Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Kroz četiri dana Aeronauta članovi kluba su održavali letove s parajedrilicama sa Srđa na plažu Banje. Drugog dana Aeronauta 4 u petak 2 na karting teren u Gospinu Polju se održala demonstracija leta modela aviona i zrakoplovnih jedrilica na daljinsko upravljanje, a najmlađi su se okušali u upravljanju dronovima. Zatim se u subotu u sportskoj dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik održalo natjecanje za najmlađe u izradi i bacanju papirnatih aviona. Na natjecanju je nastupilo 16 djece, a troje najboljih su osvojili dronove kao nagradu.

Nakon natjecanja u bacanju papirnatih aviona, svi su se okušali u znanju i vještini savladavanja prepreka daljinski upravljanim dronovima na poligonu s preprekama. U nedjelju, zadnjeg dana Aeronauta 4, članovi kluba su letjeli parajedrilicama sa Srđa.

Pročitajte još

BRAVO! Sven Dragobratović od kockica izradio ‘Mini Dubrovnik’

Dulist

BLOG MUZEJA I GALERIJA KONAVALA SLAVI ROĐENDAN U 4 godine 720 ‘samoniklih priča’

Dulist

Kumkvat – malen, snažne arome i ljekovit

Dulist