Natrag
21.2.2019 11:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

ADRIATIC WOOD DAYS Rasprave, paneli, studijske posjete, radionice o preradi drva

3.12.2018 @ 15:40 Dulist Županija
5;5

Podijelite:

U Župi dubrovačkoj u ponedjeljak su otvoreni Adriatic Wood Days. Riječ je o četiri tematski povezane, ali programski odvojene međunarodne konferencije iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, gradnje drvom, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija.

U dva dana organizirat će se rasprave, paneli, studijske posjete, radionice, razmjene projektnih ideja i dodatni sadržaji koji uključuju teme biomase i obnovljivih izvora energije, certificiranja, dizajna, održivosti upravljanja šumama na otocima, izgradnju razvojnih i istraživačkih centara kompetencija, poticanje ulaganja u preradu drveta, postizanje nisko-ugljičnih učinaka te razvoj ruralnih i planinskih područja.

-Zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti danas u svoje osobno ime, u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića i cijele Dubrovačko-neretvanske županije.
Veseli me što je upravo jug Hrvatske mjesto rasprave krucijalnih tema u održivoj upotrebi drva u svakodnevnim potrebama, a uvjeren sam kako će ovi dani rasprava, panela, radionica i razmjena projektnih ideja rezultirati novim i boljim pravcima razvoja drvne industrije. Jedan od posebnih izazova s kojima se mi nažalost susrećemo i prečesto je gospodarenje šumama nakon velikih požara. Uvjetno rečeno, ‘idealne’ primjere toga možemo pronaći na poluotoku Pelješcu još od požara prije tri godine, ali i onog koji je poharao Orebić prije par mjeseci. Također naša šumska bogatstva na otocima konstantno su predmet kako rasprave tako i ugroze što je element koji Županija prepoznaje i aktivno radi na njezinoj zaštiti. U ime cijele Dubrovačko-neretvanske želim vam uspješan kongres i puno novih, plodnih i održivih ideja – rekao je u svom pozdravu zamjenik župana Joško Cebalo.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana