DuList IN

ADRIATIC PEARL Mladi Austrijanci odnijeli pobjedu na natjecanju zborova u Dubrovniku

Pjevački zbor Voices – Landesjugendchor Vorarlberg s dirigentom Oskarom Egleom iz Austrije dobitnik je Grand Prixa na prvom izdanju Međunarodnog festivala i natjecanja zborova Adriatic Pearl koji se u Dubrovniku održavao od 30. listopada do 2. studenog. Nagrađeni zborovi proglašeni su ove subote navečer na svečanosti u Hotelu Valamar Lacroma, a pobjednički zbor dobio je novčanu nagradu od dvije tisuće eura. Na finalnoj večeri natjecanja glasove su ‘odmjerili’ Poljske, Austrije, Indonezije i Švedske.

– Adriatic Pearl započeo je i završio prebrzo – preplavili su nas gostoljubivost u gradu, kao i gostoljubivost podupiratelja i partnera. Ovo je jedno od naših najboljih iskustava s novim festivalom i jedva čekamo da se vratimo i nastavimo. U ovih nekoliko dana na natjecanju je sudjelovalo 18 zborova iz 15 različitih zemalja diljem svijeta. Osim što su imali prilike natjecati se, oni su međusobno dijelili iskustva, zabavili se i uživali u ovom prelijepom gradu. Ovo je prvo natjecanje ovog tipa u Hrvatskoj i dosta je uspješno – kaže Piroška Horváth, izvršna direktorica organizacije ‘Meeting music’ i direktorica festivala.

– Ispunjava me radost što mogu vidjeti sudionike različitih dobnih skupina kao važan dio naše zborske zajednice i svakodnevnoga života – moramo nastaviti dalje! Nadam se da ćemo se ponovno sresti na drugom izdanju 2021. godine – ističe Valerija Fischbach, umjetnička voditeljica manifestacije.

Ukupni poredak natjecanja može se pronaći ovdje.

Pročitajte još

#DuListovđardin SVE NA JEDNOM MJESTU Jedini Vrtlar vašeg đardina

Dulist

IDEMO U DRIVE-IN KINO! Tri dana filmskih klasika u Luci Gruž

Dulist

#DuListovđardin IDEALNO MUŠKO CVIJEĆE Macanove orhideje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija