Aktualno

ADOPTA Vikend posvojenja u Dubrovniku

ADOPTA Vikend posvojenja u Dubrovniku

ADOPTA – udruga za potporu posvajanju ovaj vikend, 18. i 19. svibnja, organizira Vikend posvojenja u Dubrovniku.

-Vikend posvojenja se provodi u okviru programa Centar posvojenja, financiranog putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik, čiji su djelatnici velikodušno dali podršku programu – ističu organizatori.

Cilj ovog vikenda je kroz različite aktivnosti otvoriti prostor za razgovor o temama vezanim uz posvojenje o kojima se malo govori, a vrlo su bitne za posvojiteljsku i stručnu zajednicu. U sklopu Vikenda planirano je održavanje različitih aktivnosti za stručnu i posvojiteljsku zajednicu, kao i za najmlađe.

Petak, 18. svibnja namijenjen je stručnjacima iz područja socijalne skrbi koji su u kontaktu i rade s posvojenom djecom i mladima, potencijalnim posvojiteljima i posvojiteljskim obiteljima, a koji će kroz Adoptinu stručnu edukaciju ‘Priprema djeteta na posvojenje’ koja će se održati u prostorima Razvojne agencije Grada Dubrovnika od 14 do 16 sati imati priliku upoznati se s utjecajem dobre pripreme na uspješnost posvojenja i načelima dobre prakse, kako bi bili osnaženi za pružanje pravovremene i učinkovite podrške.

U drugom dijelu dana, od 17 do 18.30 sati na istom mjestu održat će se radionica za posvojitelje ‘Kako razgovarati s okolinom o posvojenju’, zamišljena kao mjesto susreta, razgovora i razmjene iskustava.

U subotu, 19. svibnja za sve potencijalne posvojtelje i one koji tek razmišljaju o posvojenju održat će se INFOteka – informativno predavanje o domaćem i međunarodnom posvojenju, na kojoj će polaznici imati priliku dobiti osnovne informacije o tome kako izgleda postupak posvojenja i što sve mogu očekivati u procesu. Predavanje će se održati u prostorima Razvojne agencije Grada Dubrovnika, od 10 do 12 sati.

Za najmlađe je u subotu u Narodnoj knjižnici Dubrovnik pripremljena radionica ‘Boje moje obitelji’, na kojoj će se kroz zabavne i neuobičajene načine voditi djecu na put primjećivanja i prihvaćanja svih različitosti, s naglaskom na šarenilo obiteljskih struktura. Pozivaju se sve mame i tate, bake i djedove, stričeve i tetke da se pridruže u crtanju i zabavi od 10:30 do 12 sati.

Sve radionice i predavanja su besplatne za sudionike, a stručna edukacija prijavljena je Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika. Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za sudjelovanje su obavezne.

Sve informacije o programu i načinu prijave se nalaze na ADOPTinim web stranicama www.adopta.hr.

ADOPTA je nevladina organizacija koju su 2011. osnovali potencijalni posvojitelji i posvojitelji. Sve programske aktivnosti usmjerene su na unapređenje procesa posvojenja te stvaranje pozitivnoga, ugodnoga i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvajanjem.

-Vikend posvojenja se provodi u okviru programa Centar posvojenja, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ujedno zahvaljujemo Centru za socijalnu skrb Dubrovnik, Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika i Knjižnicama Grada Dubrovnika na suradnji i podršci! – ističu organizatori.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist