Zanimljivosti

ACMT postaje RIT Croatia

ACMT postaje RIT Croatia

Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) promijenila je naziv u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia).

Cilj promjene naziva ove visokoobrazovne institucije jest jasnije komuniciranje i naglašavanje njezine pripadnosti uglednom američkom sveučilištu Rochester Institute of Technology (RIT) u Rochesteru, New York. Osim toga, ona predstavlja i važan čimbenik u strategiji pozicioniranja sveučilišta RIT na europskom kontinentu. Naime, RIT Croatia će u Europskoj uniji predstavljati Rochester Institute of Technology kao jedno od najvećih sveučilišta u SAD-u, te kao takav u Hrvatsku privlačiti brojne studente iz različitih zemalja svijeta.

Povodom promjene naziva Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT Croatia izjavio je: „Oduvijek smo bili dio sveučilišta Rochester Institute of Technology, a preuzimanjem naziva svoje globalno prepoznatljive matične institucije ta povezanost i njen značaj jasnije će se percipirati. Nedavni ulazak Hrvatske u Europsku uniju omogućit će nove prilike i donijeti brojne pozitivne promjene u hrvatskom visokoobrazovnom sustavu. Rochester Institute of Technology svjestan je pozitivnog učinka koje EU donosi državama članicama i u tom ozračju prepoznao je priliku za jačanje svoje pozicije na europskom kontinentu. Jedan od strateških ciljeva Sveučilišta je pozicionirati RIT Croatia kao svoj središnji europski kampus koji će kao takav privlačiti brojne studente iz različitih zemalja svijeta. Promjena našeg naziva značajan je korak u ostvarenju tog cilja.“

U posljednjih 10 godina, ugled i rangiranje sveučilišta Rochester Institute of Technology u Sjedinjenim Američkim Državama i svijetu značajno je poraslo. Cilj RIT-a je pozicionirati se, u sljedećih 12 godina, među 100 najboljih visokoobrazovnih institucija u SAD-u, od otprilike 2,500 institucija, koliko ih je registrirano u SAD-u. Rochester Institute of Technology u Rochesteru, sveučilište je s dugom tradicijom, osnovano 1829., i jedno je od vodećih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama. Danas je deseto po veličini privatno sveučilište u Sjedinjenim Američkim Državama sa više od 18 000 studenata iz 100 zemalja svijeta. Sveučilište se sastoji od devet fakulteta i nudi više od 230 različitih akademskih programa. Međunarodnu prepoznatljivost steklo je zbog inovativnosti i obrazovanja orijentiranog prema stručnoj praksi i profesionalnoj pripremi studenata.

Od svog osnutka RIT Croatia u Hrvatskoj bilježi kontinuirani rast broja upisanih studenata i diplomanata. Naime, razvijajući nastavne programe sukladno potrebama tržišta i kontinuirano se povezujući s gospodarskim subjektima, RIT Croatia svojim polaznicima povećava mogućnosti za zapošljavanje što je danas studentima jedan od važnijih čimbenika pri odabiru fakulteta. Osim toga, kao podružnica američkog sveučilišta, jedina je visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj koja za preddiplomske studije izdaje dvije diplome, međunarodno priznatu američku diplomu koju dodjeljuje Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. Zbog brojnih prednosti koje studentima osigurava, ova neprofitna privatna visokoobrazovna institucija već dugi niz godina daje značajan doprinos hrvatskom visokom obrazovanju.   

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist