Hrvatska

ACI marina s 5 sidara s potpisom Dabrovićevog 3LHD studija

ACI marina s 5 sidara s potpisom Dabrovićevog 3LHD studija

Studio 3LHD, u kojem je jedan od partnera i dubrovački arhitekt Marko Dabrović, autor je arhitektonskog projekta kopnenog dijela ACI Marine Rovinj, koja je svečano otvorena ovog petka.

3LHD potpisuje tako novu zgradu, operativnu obalu, prometne površine i krajobraz. Inače, ACI ovom investicijom vrijednom više od 150 milijuna kuna otvara svoju prvu marinu kategorizacije 5 sidara i najmoderniju nautičku luku izgrađenu po najvišim standardima struke. Rekonstrukcija je započela u travnju 2017.godine, a u marini sagrađenoj 1984. ostali su nepromijenjeni samo koncesijom određeni gabariti, dok je sve ostalo sagrađeno iznova.

Kako navode iz 3LHD-a, nova će zgrada marine osim Yacht kluba s recepcijom sadržavati urede, agencije, ugostiteljske (caffe-lounge bar, restoran), trgovačke i servisne prostore – prostorije za mornare, servis za nautičare, spremišta, sanitarije i tehničke prostore.

-Funkcioniranje kopnenog dijela odvija se kroz dvije koncepcijske razine: reprezentativnu koja predstavlja prvi kontakt nautičara s marinom Rovinj (od recepcije, restorana/caffe-lounge bara do agencija i trgovina) i u interakciji je s korisnicima javnih gradskih i turističkih sadržaja (prolaznik na šetnici, gost hotela Park…); i operativnu u funkciji servisa i pružanja usluga korisnicima marine.
Sklop marine je oblikovan u jedinstveni volumen umetnut u tkivo šetnice i vidljiv je isključivo svojim pročeljem na razini obale. Iznimku čini ostakljeni restoran/caffe lounge-bar koji se uz grupe za sjedenje, zelene otoke i urbane atrakcije nalazi na krovu građevine i predstavlja proširenje sadržaja gradske šetnice. Slučajni prolaznik usmjerava se na komercijalne sadržaje, daleko od servisa i tehničkih prostora marine a nautičar jasnim sustavom signalizacije biva vođen kroz njemu namijenjene sadržaje. Promet iz smjera grada je diskretno spušten na kotu obale gdje je omogućen pristup interventnim vozilima i vozilima dostave, te osiguran dio parkinga za potrebe marine.
Vidljivo pročelje na koti obale je ostakljeno, s punim elementima postavljenim bočno na ulaze u reprezentativne i komercijalne prostore marine – navode iz 3LHD-a.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist