Aktualno

ABYSS DUBROVNIK Stotinjak ronioca sutra će čistiti podmorje Lapada

ABYSS DUBROVNIK Stotinjak ronioca sutra će čistiti podmorje Lapada

Centar za ronjenje i sportove na vodi ABYSS DUBROVNIK i ove godine organizira Centralnu ekološku akciju čišćenja podmorja pod nazivom ‘EKO DUBROVNIK 2019.’ u subotu 18. svibnja s početkom u 10 sati (prijedlog je područje Uvale Lapad od hotela Palace do Hotela Valamar President), a u kojoj će sudjelovati ronitelji iz zemlje i inozemstva (cca. 100).

Za sve sudionike Centar za ronjenje i sportove na vodi ABYSS DUBROVNIK organizira u nedjelju zaron na jednoj od mnogih atraktivnih lokacija u dubrovačkom akvatoriju

Na akciju se kreće s plaže Sunset Beach Dubrovnik u 10 sati. Ručak za sudionike je predviđen nakon Akcije u 13 sati u restoranu Sunset Beach Dubrovnik. Organizatori i potpora su ABYSS DUBROVNIK centar za ronjenje i sportove na vodi, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatski ronilački savez, Grad Dubrovnik, TZ Grada, Dubrovačko neretvanska županija, TZ Županije, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Županijska lučka uprava Dubrovnik, Lučka kapetanija i brojni drugi.

Smještaj ronitelja za sudionike koji dolaze izvan Dubrovačko-neretvanske županije osiguran je u dubrovački hotelima (Valamar, ALH, Importenne resort, Lero, Maestrali, Hotel Lapad, Hilton, Park, Radisson blue, Rixos-Libertas, Sheraton, Dubrovnik riviera hotels, Petka itd.). Ekološke akcije se organiziraju kao priprema turističke sezone i imaju za cilj čišćenje podmorja i podizanje ekološke svijesti. Uključivanjem ronitelja iz cijele Hrvatske (Vukovar, Slavonski Brod, Karlovac, Osijek, Županja, Zagreb, Sisak, Rijeka, Split, Imotski, Korčula, Dubrovnik), BiH ( Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Neum), Makedonije ( Ohrid, Skopje), Crne Gore (Kotor) te gostiju RC ABYSS akcija nastavlja kontinuitet međunarodnog karaktera.

-Način na koji se organizira postao je ogledni primjer za mnoge druge gradove koji znaju kazati da smo mi, za njih, postavili ljestvicu (standarde) previsoko – poručili su iz Abyssa Dubrovnik.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist